Socialiştii câştigă din nou alegerile din Spania, dar degeaba

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

La ultimele alegeri, desfăşurate duminică în Spania, Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli (PSOE centru stânga) a câştigat alegerile genenerale anticipate, obţinând 120 din cele 350 de locuri, după ce premierul în exerciţiu, Pedro Sanchez, a solicitat organizarea unui nou scrutin electoral, din cauza dificultăţilor întâmpinate în formarea unui Guvern de coaliţie, relatează BBC. Ultimele alegeri s-au desfăşurat în luna aprilie. În urma acestora nu s-a putut forma o majoritate parlamentară.

Citeşte şi: Rezultatele electorale din România după numărarea a 99,96% din voturile exprimate

Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli (PSOE, centru-stânga) a fost urmat de Partidul Popular, obţinând un număr de 88 de locuri şi de formaţiunea Vox (extremă dreapta) ce a înregistrat o dublare a numărului de susţinători, obţinând 52 de locuri. Complementar, partidul de stânga Podemos “Uniţi Putem” a obţinut 35 de locuri, iar mişcarea “Cetăţeni, 10 locuri.

Diferit faţă de alegerile din aprilie e doar numărul de parlamentari obţinuţi de VOX, partidul de extrema dreaptă, aproape dublu faţă de alegerile anticipate din luna aprilie, iar mişcarea “Cetăţenii” a separatiştilor catalani e în regres.

Liderul progresiştilor spanioli, Pablo Iglesias, preşedinte al Podemos, şi-a reafirmat susţinerea pentru PSOE şi preşedintele Sanchez, numai că cel din urmă îl refuză constant datorită poziţiilor agresive ale politicii de blocaj a celor din PODEMOS.

Practic şi cu voturile PODEMOS, PSOE nu poate aduna 176 de locuri necesare majorităţii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Aurelian Pavelescu: “PNL-ul a devenit aripa politică a poliţiei politice”
După ce Ludovic Orban, preşedintele PNL, a participat la ceremonia de sfinţire a Casei Memoriale ...