DER SPIEGEL: Sub Iohannis, România joacă un rol de mâna a doua în spaţiul euroatlantic

Marius Ghilezan INTERNATIONAL OPINIE POLITIC Principal

Sub titlul „Eroul care a eșuat și care, totuși, va învinge,” comentatorul german Keno Verseck îi face lui KLAUS IOHANNIS, în DER SPIEGEL, un profil de looser politic, dar care paradoxal va câştiga.

Autorul trece în revistă eşecurile mandatului său de cinci ani. Nu înainte de a aminti cititorilor că preşedintele de origine germană a câştigat în urmă cu cinci ani promiţând “o Românie mai bună: un stat de drept mai bun, mai apropiat de cetăţeni, mai puţin corupt.”

Influenta publicație germană consideră că bilanțul primului an de mandat a lui Klaus Iohannis este dezamăgitor

„Iohannis nu a onorat aproape niciuna din promisiunile sale electorale”, mai notează Verseck. “Cu toate acestea, din lipsă de alternative, probabil că preşedintele de 60 de ani va fi reales.”

Neparticiparea sa la dezbaterile electorale a condus la situaţia de lipsă de entuziasm a populaţiei care nu s-a prea dus la vot, mai comentează influenta publicaţie.

Citeşte şi: Victorie uriaşă a Vioricăi DĂNCILĂ în satul natal al lui Liviu Dragnea

În continuare, autorul susţine teza deja cunoscută că adversarii lui Iohannis au fost slabi, că şi-au dărâmat două guverne şi că au dat amnistii ca să scape politicienii de puşcărie, ceea ce este neadevărat.

Publicaţia mai aminteşte şi de cazul #Alexandra, mirându-se cum a atacat Iohannis guvernul pentru slăbirea instituţiilor statului.

Iohannis voia la început să creeze “o Românie a lucrului bine făcut”, după cum a precizat în sloganul său electoral, mai notează comentatorul Der Spiegel.

Citeşte şi: Socialiştii câştigă din nou alegerile din Spania, dar degeaba

“Iohannis a dezamăgit înainte de toate prin faptul că nu s-a folosit deloc sau prea puţin de oportunităţile sale în a interveni: de a fi o instanţă de veto împotriva executivului; de a fi un iniţiator al unor dezbateri publice; de a purta un dialog cu instituţiile statului şi cu organizaţiile civile; sau în domeniul politicii externe unde are mai multă competenţă,” comentează Verseck.

Iohannis nu s-a implicat într-un control public mai bun al serviciilor secrete

“Pentru a nu risca o procedură de suspendare, în iulie 2018 a semnat la insistenţele coaliţiei revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi, dar nu s-a implicat într-un control public mai bun al puternicelor servicii secrete române,” se mai spune în articol.

După ce cititorilor nemţi li se explică problemele sale din declaraţia de avere cu imobilele obţinute ilegal, publicaţia germană mai subliniază că deşi România are în ultimii ani o orientare euroatlantică şi este cea mai mare ţară din Europa de est, sub preşedintele Klaus Iohannis,  această ţară joacă un rol de mâna a doua.

Citeşte şi: Klaus Iohannis nu cunoaşte eticheta nobiliară. Umblă cu table pe la împăraţi

Totodată, autorul mai notează că “Iohannis nu a manifestat niciun interes faţă de ţara vecină, Republica Moldova, în care există numeroşi cetăţeni care deţin şi un paşaport românesc.”

„Românii sunt fatalişti cronici.” „Sloganul “o Românie normală” a preşedintelui este slăbuţ. Cei mai mulţi dintre români au renunţat “să mai creadă în această normalitate după 30 de ani de la căderea dictaturii Ceauşescu”, încheie publicația germană.

 

Loading...

2 Comments

  1. Se poate să ne dați link-ul de unde ați scos informația? Nu de alta, dar ultimul articol din Der Spiegel la capitolul politică, dateaza din 04.11. 2019 și s ereferă la Guvernul Orban.

  2. Dacă aţi fi apăsat pe Der Spiegel scris cu roşu aţi fi identificat sursa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DEUTSCHE WELLE: Klaus Iohannis – dispreţ faţă de democraţie
Petre M.Iancu, textierul pro-statul de drept de la Deutsche Welle, îl critică şi el pe ...