DISCRIMINAREA COPIILOR ROMÂNI / Maria Grapini cere chemarea AUSTRIEI în justiţie
Recent, Austria a decis să diminueze alocaţiile pentru copiii care nu sunt austrieci, deşi părinţii muncesc în ţara respectivă. În legislaţia ţării respective alocaţiile sunt un drept al părinţilor, spune un avocat preocupat de situaţia copiiilor români.
Mai multe procese s-au pornit în Austria din cauza acestei discriminări etnice.
Şi europarlamentarul Maria Grapini a intervenit public în scandalul declanșat. Ea consideră că Viena sfidează toate reglementările europene.
Demersurile Mariei Grapini, purtate de mai mult timp în Parlamentul European, prin luări de cuvânt repetate, scrisori oficiale și interpelări, au culminat cu un răspuns al Comisiei Europene.
Va lua Comisia decizia de a da în judecată Austria la Curtea de Justiție a UE?
Maria Grapini a propus Comisiei să se adreseze Curții de Justiție a Uniunii Europene.
“Ca urmare a sesizării mele cu privire la faptul că statul austriac va diminua alocațiile pentru copiii care trăiesc în țara de origine, dar ai căror părinți sunt rezidenți în Austria, Comisia a somat acest stat membru și a declanșat procedura de infringement împotriva Austriei.
Mai mult decât atât, Comisia a trecut, în data de 25 iulie 2019, la a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor trimițând Austriei un aviz motivat.
Citeşte şi: Maria Grapini solicită CFR să nu închidă prima cale ferată montană din România
Cum va proceda Comisia în această situație, având în vedere că, în continuare, legislația austriacă privind alocațiile contravine normelor europene?
Va lua Comisia decizia de a da în judecată Austria la Curtea de Justiție a UE pentru nerespectarea normelor europene?”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de facebook.
Comisia Europeană pare preocupată de încălcarea legislaţiei unitare
Comisia Europeană a informat-o pe Maria Grapini că a trimis un aviz motivat guvernului austriac, chiar atunci, în luna iulie a acestui an.
“Comisia a considerat că argumentele invocate de Austria în răspunsul său la scrisoarea de punere în întârziere nu răspund preocupărilor Comisiei.
În prezent, Comisia analizează răspunsul Austriei la avizul motivat. Dacă ajunge la concluzia că Austria nu a reușit să soluționeze problemele în cauză, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a UE.”, se precizează în răspunsul Comisiei Europene, transmis europarlamentarului Maria Grapini.