Dezvăluire/ Cum l-a tocmit Orban pe Ponta să muncească pe moşia liberală

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Partidele parlamentare primesc bani de la bugetul de stat, în funcţie de ponderea parlamentară. În anul 2019, PSD, PNL, USR, PMP, ALDE, UDMR au atras de la bugetul public peste 400 milioane de lei.

Partidul lui Victor Ponta, înfiinţat acum doi ani de câţiva parlamentari fugiţi de la PSD şi ALDE, va primi în 2020 (an cu alegeri locale şi parlamentare) finanţare de la bugetul de stat, printr-o derogare de la lege prevazută în bugetul de stat pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament şi care a fost promulgat luni de preşedintele Iohannis.

Citeşte şi: Cum poate fi eliberal Liviu Dragnea?

Dezvăluirea a fost făcută pe Facebook, sub titlul „Ponta bate palma cu guvernul PNL„ deavocatul Mihai Badea, consilier parlamentar al Grupului USR din Camera Deputaţilor şi presedinte al Comitetului de Iniţiativă „Fără Penali în Funcţii Publice”, care a precizat că „amendamentul a fost propus de Victor Ponta şi acceptat de Guvernul Orban”.

„Conform legii privind finanţarea partidelor, de subvenţia acordată de stat beneficiază doar partidele care au participat la ultimele alegeri locale şi parlamentare, proporţional cu voturile obţinute. Cum Pro Romania s-a înfiinţat după alegeri, până acum n-a încasat niciun ban de la buget, chit că a atras zeci de parlamentari de la alte partide, în special de la PSD.Cu alegerile locale şi parlamentare în vizor, Victor Ponta avea nevoie să-şi rotunjească fondurile de campanie ca să treacă pragurile electorale, mai ales că a scăzut masiv în sondaje de când l-a părăsit Mihai Tudose. Aşa că a propus o ‘mică’ derogare: doar în 2020, subvenţia să fie alocată tuturor partidelor cu parlamentari, proporţional cu numărul de deputaţi şi senatori pe care îl au în prima zi a anului. Putem doar să ne imaginăm ce promisiuni s-au făcut PNL-ului pentru această imensă concesie, care nu doar că-i va asigura lui Victor Ponta un flux consistent de bani publici în fiecare lună, ci va preveni inclusiv riscul ca migraţia unor parlamentari să diminueze veniturile partidului său„, subliniază Mihai Badea.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIDEO / Iranienii au atacat două baze militare americane din Irak
În primele ore ale zilei de miercuri, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra bazelor ...