România sare să ajute un stat american

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

România sare în ajutorul SUA în lupta cu coronavirusul și a decis să trimită 15 cadre medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale pentru a sprijini autorităţile din statul Alabama.

România, ajutor pentru SUA în lupta cu coronavirusul

Conform unui comunicat al MApN, România va ajuta SUA în lupta împotriva coronavirusului trimițind 15 cadre medicale, cinci medici, cinci asistenți și cinci specialişti în domeniul evitării contaminării, în spitalele din Alabama.

Citeşte şi: Un fost principe, la înmormânatarea lui Pimen

”O echipă de 15 specialişti va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, anunţă MApN.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

A treia misiune internațională de la începutul pandemiei

De asemenea, membrii echipei se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN (n.r. – chimic, biologic, radiologic şi nuclear).

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cum a reuşit presa să oprească pentru o zi un tun cu 17.000.000 de măşti
Ministerul Educației se pregătea să achiziționeze măști de protecție pentru elevi și profesori, în contextul ...