Ruşii au castel în inima României
Austriacul Kurt Neuschitzer și soţia acestuia, de origine rusă, au pus mâna pe Castelul Cantacuzino din Buşteni. Prin soția rusă a acestuia a fost adus Martyanov Vitaly, cetățean rus, care deține 30,94% din afacere.
Ioana Cantacuzino, o nepoată a lui Grigore Cantacuzino, ministru conservator, a vândut, conform unor surse, cu 800.000 de Euro domeniul.
Prin afacerea Cantacuzino familia austriaco-rusă și rusul care dețin controlul afacerii au pus mâna și pe o suprafaţă de 1,5 hectare de parc și pădure lângă castel.
Citeşte şi: Diversiunea Fritz de la Timişoara. Chestiune de manual de dezinformare
Un dosar al afacerii este la DNA, dar acesta este ținut deocamdată la sertar.
Fiul cuplului Neuschitzer – Mamsirova, Andrei David Giugasvili s-a căsătorit cu fiica Mădălina Savin, fiica lui Emanoil Savin, fostul primar al orașului Bușteni și actual candidat PER pentru parlament.
Castelul Cantacuzino din Buşteni a fost construit în 1911 la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României (1899-1900,1904-1907). Castelul in stil neoromânesc a fost reşedinţa sa de vară, fiind unul din cele trei palate construite la comanda Nababului, între anii 1901-1913. Celelalte doua sunt Palatul Cantacuzino de pe calea Victoriei din Bucureşti si Micul Trianon, de la Floreşti (Prahova).
Citeşte şi: Imaginea Ursulei von der Leyen, prelucrată de foşti ziarişti de scandal
Conform legendelor vremii, Nababul avea atât de mulţi bani încât l-a întrebat pe Regele Carol 1 dacă poate placa Palatul de la Buşteni în aur.
Mariuca, soţia sa, s-a măritat cu George Enescu, celebrul compozitor şi muzicolog român. Palatul de pe Calea Victoriei a intrat în posesia statului, la dorinţa celui din urmă.