Fost șef al Poliției Române, prins la furat, în timp ce investiga marile fraude

Marius Ghilezan investigatii ACTUALITATE INVESTIGAȚII POLITIC Principal

Chestorul Cătălin Ioniță, fost șef al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI și fost șef al Poliției Române, rămâne fără titlul de doctor.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a constatat că 9,22% din cele 7840 de rânduri ale lucrării sale de doctorat, „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice”, sunt plagiate.  Așa a decis recent Comisia de Etică şi Deontologie Universitară a Acadmiei de Poliţie, care l-a sancţionat cu avertisment scris, obligându-l să refacă integral capitolul Vll al lucrării, în care a plagiat.

citește și: Vicele grupului USR-PLUS toarnă proprietarii de terase la “miliție”

Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), rămâne fără titlul de doctor în științe după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat, anunță PressOne.

Aceeași decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisă de CNATDCU și pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele în exercițiu al Autorității Electorale Permanente (AEP), care a constatat că și teza acestuia de doctorat este plagiată.

citește și: Academia Română: Brâncuși n-a intenționat să-și doneze atelierul statului român

Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie și au fost făcute publice recent.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce  PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată.

Pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile s-au mișcat mult mai repede.  CNATDCU a confirmat oficial plagiatul la doar patru luni după dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan.

Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Pe timpul comiterii acțiunii de furt intelectual, chestorul Cătălin Ioniță era director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor și ulterior Inspectoratul General al Politiei Române.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lech Walesa, salvat de medici, după și-a luat rămas bun de la polonezi
După ce și-a luat la revedere de la polonezi, Lech Walesa, duminică printr-o postare video, ...