Călăii lui Bjoza / Fulminanta ascensiunea a fraților Muraru

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Succesul profesional al fraților Andrei și Alexandru Muraru este fără precedent. Ei sunt gemeni. Provin din grupul tinerilor ieșeni, crescuți de Relu Fenechiu, fost influent liberal, condamnat la cinci ani de pușcărie cu executare, în dosarul “Transformatorul.”

Poate că numele lor nu ar fi apărut atât de des în public, dacă n-ar fi stat în spatele multor scandaluri.

Sursele media susțin că ei sunt cei doi călăi ai lui Octav Bjoza. Niciun adversar nu i-a biruit.

Astăzi au doar 38 de ani.

Dar de unde au plecat și unde au ajuns?

La vârsta studenției cochetau cu asociațiile monarhice și cu cele ale foștilor deținuți politici. Au urmat cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. S-au înscris în PNL, găsind o fereastră de oportunitate pentru cea ce tinerii numesc “dezvoltare profesională.”

În timp ce Alexandru a ajuns consilier al ministrului justiției Tudor Chiuariu, fratele Andrei a făcut primii pași spre înaltele foruri din administrația centrală.

În anul 2006, istoricul Marius Oprea l-a adus pe Andrei Muraru (foto) la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, în calitate de expert. Nu i-a trebuit mult timp să-și arate năravul. S-a exprimat ireverențios la adresa foștilor deținuți politici. Ticu Dumitrescu, președintele de atunci al AFDPR, i-a cerut lui Oprea să-l dea afară. Tot Marius Oprea i-a găsit un serviciu la o altă instituție publică, dar l-a păstrat pentru cercetări.

Citește și: Desființarea SIIJ / Compromis UDMR: aviz CSM pentru judecarea magistraților

Au călcat pe cadavre cum calcă urșii frunzele uscate

Naivul vânător de securiști n-avea să știe ce șarpe a ținut la sân.

În anul 2007, frații Muraru l-au șantajat pe magistratul Corneliu Turianu, la acea vreme secretar al CNSAS, cu documente din mapa profesională, cu scopul de a demisiona și a lăsa locul liber unuia dintre ei. Alexandru, în calitate de consilier a avut acces la arhiva SIPA.Turianu le-a făcut amândurora plângere penală pentru două infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie: şantaj şi folosirea şi darea publicităţii de documente la care nu are acces publicul. Evident că procurorii au clasat dosarul. Dar magistratul nu s-a lăsat. Doar moartea i-a oprit lupta.

Cum a dispărut dosarul lor penal?

Ce mai contează că au fost cercetați atunci de autorități.

A venit Crin Antonescu președinte al PNL și repede s-au băgat sub pielea lui. În același timp, erau nelipsiți de la evenimentele organizate de monarhiști. Au și fost decorați de Regele Mihai.

În  anul 2012, Andrei Muraru a fost numit în fruntea IICCMER (rezultat din contopirea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului cu al Memoriei Exilului Românesc, luându-i locul binefăcătorului său, Marius Oprea. Crin Antonescu i-a spus lui Oprea că Muraru avea sprijinul lui Victor Ponta.

citește și: Fost șef al Poliției Române, prins la furat, în timp ce investiga marile fraude

Foto: Alexandru Muraru

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Citește pagina următoare ––––->

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Filmul căderii de trei ori a președintelui SUA
Președintele SUA a reușit să cadă nu o dată, nu de două ori, ci de ...