SCANDAL ÎN PRESA BRITANICĂ / Românii sunt cei mai discriminați cetățeni din UE la frontiera Marii Britanii

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal SOCIAL

Publicația The Guardian susține că a intrat în posesia unui raport OFICIAL, care relevă că peste 60% dintre cetățenii UE, opriți în porturi de Marea Britanie după Brexit, sunt români. Avocații spun că datele guvernamentale pentru primele șase luni ale anului 2021 ridică întrebări cu privire la posibila acțiune de “rasial profiling” (utilizarea rasei sau a etniei ca motiv pentru a suspecta pe cineva că a comis o infracțiune).

Datele provenite de la guvernul britanic arată că, în primele șase luni ale anului, 7.249 de persoane au fost oprite fie în aeroporturi, porturi sau feriboturi, fie date jos din trenurile de mare viteză care trec prin Eurotunnel.

Citește și: Creşteri de impozite şi taxe în Marea Britanie, recomandă un document confidenţial intrat în posesia jurnaliştilor

Cifrele reprezintă o creștere de cinci ori, față de aceeași perioadă din 2020, când libera circulație între statele membre ale UE și Marea Britanie era în vigoare pentru toți cei care căutau un loc de muncă.

Dintre cei opriți în primele șase luni ale anului 2021, 4.482 erau din România, doar 600 de bulgari și 400 din Polonia.

Cetățenii din țările din nord ale Europei au fost cei mai puțini afectați de noile controale ale imigrației, doar cinci danezi fiind opriți, 59 din Belgia și 144 din Franța.

O firmă de avocatură britanică susține că există suspiciuni de segregare rasială

Firma de avocatură Bates Wells, care a analizat cifrele, a declarat că datele care reflectă un număr disproporționat de români care încearcă să intre în țară, după încheierea liberei circulații, ridică suspiciuni de segregare rasială la frontieră.

„Este legitim să se facă verificări generale în vederea controlului imigrației ilegale, dar aceste ultime cifre pun întrebarea dacă nu se fac abuzuri,” mai susține avocatul.

„Aceste tipuri de opriri pot fi traumatizante pentru români. Există suspiciunea că ofițerii de imigrare ar putea stopa oameni nevinovați. Discriminarea trebuie oprită,” a declarat Chetal Patel, avocat în domeniul imigrației și partener la firma Bates Wells.

Departamentul pentru imigrație respinge acuzația

Guvernul a negat orice prejudecată rasială la frontieră. „Afirmația că am discriminat rasial este falsă și nejustificată,” a spus un purtător de cuvânt al departamentului pentru imigrări al guvernului.

„Britanicii se așteaptă ca cei fără drept de muncă să fie opriți la frontieră – indiferent de naționalitatea lor. Aceste reguli sunt aplicate corect și numai pe baza verificărilor individuale,” a mai spus oficialul.

El a mai adăugat că datele se referă la o perioadă de „măsuri restrictive Covid-19”, ceea ce însemna că toți cei veniți, nerezidenți, se confruntă cu un control mai mare la sosire, pentru a proteja populația împotriva cazurilor de coronavirus importate.

Datele, publicate pe Gov.uk, nu prezintă o defalcare a naționalităților care se întorc sau vin în Marea Britanie pentru prima dată în 2021, mai susține reporterul The Guardian.

SCANDALOS: Românii sunt duși în camere de detenție

Cei reținuți sunt duși într-o cameră de detenție. Unora li se dă dreptul de intrare, altora nu.

Unul dintre principalele argumente invocate de către autorități e că românii nu cunosc încă prevederile legale de după BREXIT.

La 30 iunie, conform datelor “Home Office” (Departamentul pentru imigrări) arată că românii erau a doua cea mai mare categorie de solicitanți de viză de muncă, cu 1,067 milioane din țară după polonezi, 1,09 milioane.

Deși nu sunt necesare vize pentru vizite de până la 180 de zile sau pentru cei care locuiesc deja în Marea Britanie, oficialii de la frontieră au fost acuzați că au îngreunat intrările unor cetățeni UE.

The Guardian a fost prima publicație care a anunțat că o serie de cetățeni ai UE sunt reținuți la frontieră și duși în camerele de detenție.

 

Loading...

2 Comments

  1. Pingback:Desantul uniformelor în apartamentul bătrânilor din Șerban Vodă, mister neelucidat – România

  2. Pingback:Desantul uniformelor în apartamentul bătrânilor din Șerban Vodă, mister neelucidat - Mediamon.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ședință de foc la PNL / Cum se poate reface coaliția de guvernare?
A început ședința Biroului Executiv al PNL. Surse liberale au precizat pentru News.ro că ar ...