PREMIERĂ / Politehnica București a reușit să aducă prima agenție europeană. “Este un succes de țară,” a declarat Nicolae Ciucă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Profesorul dr. Mihnea Costoiu a reușit să aducă la Politehnica București prima agenție europeană. “Este un succes de țară,” a afirmat premierul Nicolae Ciucă, prezent la eveniment.

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum și cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului „Europa digital㔕•• și al Programului „Orizont Europa”•••, scrie pe pagina Reprezentanței Comisiei Europene din România.

La propunerea Comisiei Europene se va realiza un scut cibernetic european la București.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: „Securitatea cibernetică este o prioritate esențială, iar protejarea suveranității noastre digitale necesită eforturi comune. Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică reunește resurse și experți de nivel înalt din întreaga UE pentru a dezvolta soluții inovatoare la amenințările cibernetice și pentru a ne spori reziliența la atacuri. Lucrând împreună, putem construi o lume digitală mai sigură și mai securizată pentru toți europenii.”

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi, alături de dumneavoastră, la sediul Politehnicii din Bucureşti, într-o clădire, într-o infrastructură care a fost construită cu fonduri europene. Şi nu cred că era un loc şi un moment mai potrivit decât acesta pentru a lansa o instituţie a Uniunii Europene prezentă pentru prima dată în România. De asemenea, nu este lipsit de relevanţă că inaugurăm acest centru, astăzi, de Ziua Europei. Am optat pentru organizarea la 9 mai a ceremoniei de lansare a activităţii la Bucureşti a Centrului de competenţe în materie de securitate cibernetică tocmai pentru că acesta are o valoare simbolică specială, fiind este prima agenţie europeană pe care o găzduieşte ţara noastră,” a afirmat Nicolae Ciucă.

El a precizat că, într-o primă fază, Centrul de competenţe are sediul temporar în clădirea Campus a Universităţii Politehnica din Bucureşti, urmând ca după parcurgerea tuturor procedurilor, statutul sediului să fie unul permanent.

„De astăzi, Centrul de competenţe are un sediu temporar în clădirea în care ne aflăm, ceea ce permite noilor angajaţi ai acestuia să lucreze la Bucureşti, în birouri care sunt destinate utilizării lor exclusive. În curând, tot aici va fi găzduit şi sediul permanent. Este doar o chestiune de timp până ce vor fi finalizate toate lucrările şi toate procedurile şi atunci centrul va putea să funcţioneze în deplinătatea sa”, a mai precizat Ciucă, conform Agerpres.

Pe de altă parte, şeful Executivului a subliniat faptul că lansarea Centrului Cyber la Bucureşti reprezintă un semnal clar că Uniunea Europeană este prezentă instituţional în România.

citește și: Internaționalismul liberal a eșuat, dar putem trăi într-o lume multipolară

„Este un succes de țară” – afirmă Nicolae Ciucă

„Dincolo de importanţa ca Centrul de competenţe să-şi implementeze mandatul de la Bucureşti, din oraşul desemnat ca sediul său, aş dori să marchez şi un alt aspect relevant din perspectivă simbolică. Lansarea sa la Bucureşti este semnalul clar că Uniunea Europeană este prezentă instituţional în România, reconfirmând, la 16 ani de la aderare, maturitatea ţării noastre în calitate de stat membru, precum şi contribuţia directă şi relevantă pe care ţara noastră o aduce la realizarea, la consolidarea construcţiei europene. În plus, prezenţa la Bucureşti a Centrului de competenţe este un mesaj clar că Uniunea Europeană vine către cetăţenii săi, indiferent de cât de aproape sau de departe se află statul membru, din perspectivă geografică, de Bruxelles”, a mai declarat Ciucă.
El a arătat că valoarea adăugată a politicilor Uniunii o resimţim cel mai bine prin expunerea directă a cetăţenilor la activitatea instituţiilor şi organismelor sale.

„Şi doresc să subliniez foarte mult importanţa acestei legături, astăzi, de Ziua Europei, moment la care celebrăm Uniunea Europeană, valorile şi contribuţia semnificativă a acesteia pentru dezvoltarea, prosperitatea şi stabilitatea continentului nostru”, a spus Ciucă.

Ciucă a mai precizat că apariția Centrului survine pe fondul multiplicării atacurilor de natură hibridă, a provocărilor din perspectiva securităţii cibernetice la adresa Europei.

Premierul a evidenţiat şi faptul că decizia de selectare a Bucureştiului ca oraş-gazdă al Centrului de competenţe a luat în considerare şi ecosistemul foarte atractiv existent aici în termeni de cunoaştere, competenţe, inovare şi talent românesc în domeniul securităţii cibernetice. „Este un succes de țară,” a conchis Nicolae Ciucă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alin Nica: Ar trebui să mergem la Bruxelles cu fruntea sus
La ceremonia de ieri, privind Ziua Europei, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a spus ...