EPPO preia dosarul Pfizergate / Kovesi o caută pe Ursula la vaccinuri

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Procurorii EPPO preiau dosarul de anchetă Pfizergate de la procurorii belgieni. Este știrea momentului, dată de oficiosul Comisiei Europene, Politico.com. Subtitlul articolului e relevant: “Parchetul European analizează mesajele dintre Ursula von der Leyen și șeful Pfizer.”

Înalți procurori europeni, conduși de Laura Codruța Kovesi, preiau astfel investigațile acuzațiilor de infracțiuni penale, săvârșite în cazul negocierilor pentru achiziționarea miliardelor de doze de vaccin de la Pfizer, în timpul pandemiei. În înregistrările convorbirilor dintre președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și directorul general al Pfizer, apăreau o serie de probe ale acuzării, potrivit unui purtător de cuvânt al parchetului din Liège, cel care a deschis dosarul penal, citat de presa occidentală.

Ursula von der Leyen este acuzată de „imixtiune în funcțiile publice, distrugerea SMS-urilor, corupție și conflict de interese,” conform documentelor studiate și de jurnaliștii POLITICO. În timp ce procurorii EPPO investighează presupuse infracțiuni, nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz, mai notează publicația de casă a Comisiei Europene.

Ancheta a fost deschisă de autoritățile judiciare belgiene din orașul Liège, la începutul anului 2023, după depunerea unei plângeri penale de către lobbyistul local Frédéric Baldan. Ulterior, i s-au alăturat guvernele ungar și polonez, dar cel din urmă intenționează, în mandatul progresistului Donald Tusk, să-l retragă.

The New York Times a publicat anul trecut fragmente din convorbirile purtate dintre președintele Comisiei Europene și directorul Pfizer.

Un singur europarlamentar i-a cerut, în toamnă, Ursulei von der Leyen demisia. Acesta a fost Cristian Terheș, care a adus probe ale vinovăției sale.

 

George Simion: România este un stat capturat, sub jugul Partidului Comasat Român

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
BEC a respins cererea de modificare a denumirii Alianța AUR
Alianţa AUR – formată din Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Republican din România şi Partidul ...