Daniel Tudorache anunță că va face plângere penală postului România Tv, din cauza promovării unui fake-news gigant

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

În cursul serii de ieri, România Tv titra un breaking news: “Tudorache face blat cu Clotilde Armand.”  La scurt timp, Daniel Tudorache, candidatul independent la Primăria Sectorului 1, a anunțat pe rețelele de socializare că informația este o minciună și va acționa în justiție postul de televiziune.

“Există o dezinformare crasă pe postul de televiziune RTV, precum că aș fi făcut o alianță electorală cu Clotilde Armand.

Dezmint cu tărie orice înțelegere între mine și Clotilde Armand, care este principalul meu adversar la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru funcția de primar al Sectorului 1.

Candidez pentru funcția de primar al Sectorului 1 pentru a câștiga alegerile și pentru a scăpa Sectorul 1 de nenorocirea care s-a abătut asupra lui cât timp Clotilde Armand a fost primar.

Am solicitat postului de televiziune RTV drept la replică și MI-A FOST REFUZAT acest drept!

Am anunțat postul de televiziune RTV și informez public că acțiunea lor de denigrare a mea este o gravă încălcare a legislației electorale și este o infracțiune privind campania electorală.

Voi acționa în consecință, voi sesiza Biroul Electoral Central, Consiliul Național al Audiovizualului și voi face plângere penală pentru încălcarea gravă a legii.

Aveți încredere în mine că voi câștiga alegerile pentru Primăria Sectorului 1 împreună cu echipa de consilieri ai Partidul România Puternică Sector 1 și alături de dumneavoastră.

Tudorache NU a făcut și nu va face alianță cu Clotilde Armand. Așa să ne ajute Dumnezeu!” – a precizat Daniel Tudorache, pe pagina sa de facebook.

Legea privind modul de organizare a campaniei electorale prevede că radiodifuzorul care a difuzat informații false este obligat ca-n termen de 48 de ore, de la depunerea dreptului la replică și sesizarea CNA, să acorde spațiul egal de exprimare a apărării.

Prevederile Legii 5/2015

Radiodifuzorii au următoarele obligaţii privind dreptul la replică şi rectificare:

a) să decidă acordarea sau neacordarea dreptului solicitat în cel mult 24 de ore de la primirea unei solicitări formulate în scris; în situaţia în care solicitarea se referă la o emisiune difuzată în ultima zi de campanie electorală, decizia trebuie luată în cel mult 12 ore de la primirea solicitării;

b) să comunice solicitantului, în termenele prevăzute la lit. a), telefonic şi/sau în scris, decizia luată; în cazul neacordării dreptului solicitat, motivele trebuie să fie comunicate solicitantului şi Consiliului Naţional al Audiovizualului;

c) să difuzeze, în cazul în care decide acordarea dreptului solicitat, rectificarea sau replica, în cel mult 48 de ore de la primirea solicitării; în situaţia în care emisiunea care face obiectul sesizării a fost difuzată în ultima zi de campanie electorală, rectificarea sau replica se difuzează în preziua votării;

d) să difuzeze, în cazul în care Consiliul Naţional al Audiovizualului dă câştig de cauză solicitantului, replica sau rectificarea în termenul şi în condiţiile comunicate radiodifuzorului.

The Telegraph: Putin se pregătește pentru război cu Occidentul

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum s-a revenit la “soluția Firea” pentru termoficarea Capitalei după datoria de 1 miliard de lei acumulată în 4 ani cu Nicușor Dan
Problema apei calde și a căldurii din București rămâne una constantă, de ani de zile, ...