BNR reconfirmă: prin plafonare, PSD a adus inflația de la două cifre la sub 6 %

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Plafonarea a adaosurilor comerciale pentru produsele alimentare de bază și la energie de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu au fost principalele măsuri care au dus la scăderea inflației, arată cel mai nou raport al BNR, publicat la 13 mai. Conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică, inflația a scăzut la 5,9% în luna aprilie.

Conform datelor, scăderea inflației a fost determinată în primul trimestru 2024 de măsura de plafonare a adaosului comercial la produse alimentare de bază, de corecții ale prețurilor mărfurilor agroalimentare, precum și de dinamica în scădere a prețurilor importurilor, arată BNR.

În plus, cele mai recente analize indică o creștere semnificativă a economiei în prima parte a anului 2024 în raport cu trimestrul IV al anului trecut, creșterea producției industriale și o îmbunătățire a consumului privat.

Ținerea sub control a prețurilor la alimente și energie, baza pentru scăderea inflației

În lipsa măsurilor de plafonare introduse de Guvernul condus de Marcel Ciolacu, rata inflației ar fi continuat să aibă, așa cum s-a întâmplat în 2022 și în prima jumătate a anului trecut, două cifre, și nu una, ca în prezent.

Atât rapoartele BNR, cât și datele INS confirmă politica economică a PSD de intervenție prin plafonare pe două componente ce contribuie cu circa 80% la determinarea ratei generale a inflației: alimentele și energia. Guvernul PSD a ajutat românii să țină sub control cele mai importante cheltuieli din bugetul unei familii.

BNR susține, ca și în rapoartele precedente din august și noiembrie 2023 și februarie anul acesta, faptul că politicile PSD pentru protejarea românilor au fost soluția potrivită prin care inflația a fost redusă. Economia românească a înregistrat o creștere sustenabil, în timp ce o mare parte dintre țările europene traversează o perioadă dificilă.

Planul premierului Ciolacu pentru salariații: deduceri din impozit pentru angajații cu copii și introducerea salariului minim european

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Gabriela Firea anunță că aproape o mie de copii s-au născut în Programul de creștere a natalității, inițiat de ea
Programul Național FIV 2023-2024, cunoscut și drept program pentru creșterea natalității, se dovedește a fi ...