Tudorel Toader recomandă funcţionarilor Ambasadei Germaniei să citească o carte mai voluminoasă decât „Faust”

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine, pe Facebook, că nu e normal să „primim lecţii“ de la „Ambasada din Germania“ pe tema abuzului în serviciu.
Disputa a pornit după anunţul făcut de Ambasada Germaniei pe Facebook: „Abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal,”, iar ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a replicat că „abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania”.  dar calitatea de funcţionar public sau european apare ca element de agravare în cazul mai multor infracţiuni.

Toader a susţinut că şi în Codul Penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcţionarul public abuzează de poziţia pe care o are şi a enumerat cercetarea abuzivă, purtarea abuzivă şi falsul intelectual.”Cine vrea şi poate, lesne înţelege diferenţele dintre elementele constitutive ale infracţiunilor din art.266 C penal german şi art.297 C penal român ! În acest sens, în scurt timp, va fi disponibil „Codexul penal european”, în curs de apariţie la editura C H Beek !”

Cartea va avea 5 volume şi va fi prima lucrare europeană de drept comparat pe codurile penale. „150 de pagin mai mult decât Faust,” comentează un apropiat al ministrului justiţiei.

SE INCARCA…

 

scrie Ambasada Germaniei, pe pagina de Facebook ministrul justiţiei că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania, iar .

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare şi chiar pedepse considerabile cu privare de libertate”, precizează misiunea diplomatică.

.

Toader a susţinut că şi în Codul Penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcţionarul public abuzează de poziţia pe care o are şi a enumerat cercetarea abuzivă, purtarea abuzivă şi falsul intelectual.

Reacţia ministrului vine după precizările Ambasadei Germaniei care a anunţat că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din Codul Penal.

Ulterior, Toader a postat şi o completare: ”Cine vrea şi poate, lesne înţelege diferenţele dintre elementele constitutive ale infracţiunilor din art.266 C penal german şi art.297 C penal român ! În acest sens, în scurt timp, va fi disponibil „Codexul penal european”, în curs de apariţie la editura C H Beek !”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Pentru bateriile de coastă: Armata română preferă sistemul Exocet, în locul HAWK
Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, prin vocea ministrului Mihai Fifor, că va aduce „în noua ...