5 copii au beneficiat de organele tânărului din Curtuişeni, lovit de o maşină

Alina Maria Bogdan INEDIT Principal

Cinci copii aflaţi în situaţie critică au beneficiat de organele tânărului din Curtuişeni, judeţul Bihor, intrat în moarte cerebrală, după ce a fost lovit de maşina unui tânăr de 28 de ani, el mergând cu bicicleta pe drum, relatează presa locală.

Medicul primar anestezist Carmen Pantiş, coordonator de transplant la Spitalul Judeţean din Oradea, a povestit jurnaliştilor că „mama băiatului, care mai are doi copii, nu s-a lăsat convinsă că fiul ei e mort.” Sora şi fratele au consimţit la prelevarea de organe. În cele din urmă şi mama băiatului de 14 ani răposat.

După ora 19, din sala de operație au ieșit și ceilalți medici specialiști. I s-au prelevat inima, corneea, plămânii şi ficatul. Ficatul și cornea au fost transportate în Capitală, la Institutul Fundeni, respectiv la Spitalul Militar, cu un avion de linie. Tânăra intoxicată cu ciuperci, internată la Spitalul Fundeni, a beneficiat de ficat. Inima a ajuns la Târgu-Mureş pentru un copil de 15 ani.

Plămânii tânărului de 14 ani din Bihor au fost prelevați de medicii specialiști austrieci și au ajuns marți seara la clinica AKH din Viena, cu un avion particular. Stirile externe relevă că nu i s-a găsit niciun pacient compatibil.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Presa locală: „Se urmăreşte ca zona de vest a ţării să cumpere energie electrică de la Paks, din Ungaria”
„Termocentrala Mintia va fi rasă de pe harta energetică a României, cu ajutorul funcţionarilor din ...