„Legături periculoase între primarul Timişoarei şi procurorul care anchetează abuzurile din administraţie”

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII Principal

Vasile Chivu a câştigat recent un concurs pentru un şef atelier întreţinere la Căminele Studenţeşti ale Universităţii Politehnica Timişoara, acolo unde mai e profesor Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara. Nu e aceeaşi persoană cu cel din lotul “Chivu, Stoica şcu Dej, care au băgat spaima-n burgheji,” zic surse din presa locală. Probabil că informaţia nu ar fi apărut în spaţiul public dacă Vasile Chivu nu ar fi fost soţul şefei Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, procuroarea Claudia-Irina Chivu.

Presa locală mai susţine că mai multe dosare legate de administraţia publică locală, condusă de Nicolae Robu, primarul Timişoarei, au fost tergiversate de procuroarea Claudia-Irina Chivu.

 

La aproape un an de la uciderea tânărului Vlad Baici, în timpul furtunii abătute asupra Timișoarei, de poarta de intrare în oraș situată pe Calea Lugojului, când s-a prăbuşit peste maşina sa panoul de la intrare în oraş, anchetarea autorităţilor vinovate de ilegalități prin care s-a făcut reabilitarea construcției s-a lăsat aşteptată.

Avocata Carmen Obârșanu a acuzat public pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, Claudia Irina Chivu, că este interesată să blocheze ancheta, conform relatărilor din presa timişoreană.

„Doamna Chivu, cercetată în mai multe dosare de către CSM”

Claudia Irina Chivu, potrivit ziarului “Ziua de Vest,” a fost adusă la Timișoara de către fostul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș Vasile Bâc, “cercetat penal în dosarul DNA privind modul de obținere al unor apartamente în clădiri istorice, fără dreptul legal,” potrivit jurnalistului Lucian Paulescu. “Același Bâc este din Caransebeș, orașul bănățean de unde vine și doamna Chivu, cercetată de CSM în mult prea multe dosare… La numai doi ani de la venirea sa la Timișoara, Claudia-Irina Chivu și-a ”tras” o vilă în Dumbrăvița, pentru care nimeni nu întreabă… din ce resurse?! Și, dacă ar întreba, ar afla că soțul, Vasile Chivu, cercetat penal în două dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, a rămas… fără obiectul muncii, deși, chipurile, făcea… case!”

Vasile Chivu nu are cazier

De meserie constructor, Vasile Chivu nu are cazier, potrivit surselor noastre din UPT.

În ediţia de azi a ziarului “Ziua de Vest”, se mai spune că familia Chivu este conectată cu familia Robu prin mai mulţi prieteni comuni, printre care se menţionează numele lui Teodor Tuducan, tot din Caransebeș, bun prieten la rându-i cu Ionuț Nasleu, consilierul primarului Robu.

La concursul organizat de Universitatea Politehnica Timişoara pentru postul de şef de birou/şef atelier întreţinere s-au înscris patru persoane şi au participat trei la concursul de selecţie. Vasile Chivu se mută astfel mai aproape de soţia sa, procuror care are mai multe dosare penale în lucru privind abuzurile din administraţia locală.

 

Loading...
loading...

One Comment

  1. Cu aceasta ocazie află, dacă nu știa, că în același timp cu prăbușirea portalului de pe Calea Lugojului, la Grădina zoologică a decedat sub privirile soțului și copilului o femeie strivită de creanga unui copac nedefrișat. După cunoștințele mele, esizările cu solicitarea defrișărilor de arbori marcați și toaletarea celor care impuneau acestă operațiune au fost predate la Direcția de Mediu și la Primarul Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
George Şerban: „Băsescu ar îmbrăca haina soldaţilor morţi, dar nu-l lasă Orban”
Prin grupul parlamentar al PNL se discută despre aducerea celor patru deputaţi care i-au mai ...