Tică Darie, fost candidat la Primăria Roşia Montană, sancţionat de Autoritatea Electorală Permanentă, s-a înscris în USR

Mihai Popescu POLITIC Principal

Tică Darie are 25 de ani. S-a înscris la ultimele alegeri locale ca independent pentru funcția de primar al Roșiei Montane. A pierdut. El este recunoscut în zona ca un opozant al proiectului minier privat şi susţinător al dezvoltării zonei prin turism. De altfel, acesta s-a mutat din Suceava la Roşia Montană pentru a-şi susţine cauza. Aici a înfiinţat o întreprindere individuală, denumită ”Made în Roşia Montană,” cumpărate de tefeliști. După 2 ani de la alegeri, Autoritatea Electorală a decis să îl sancţioneze cu avertisment şi să confişte de la acesta suma adunată prin campania online.

Sponsorizări din surse neidentificate

”Pentru a putea candida a trebuit să trec prin sistemul birocratic din România. Am făcut n drumuri la Autoritatea Electorală Permanentă din Alba Iulia unde am stat şi câte o zi întreagă la coadă, dar mai ales să-mi verifice documentele cu donaţiile primite transparent pentru campania electorală. Le-am adus aproximativ 160 de documente justificative pentru cei 40 de donatori, iar ei spun că «Asociaţia G2 a depus în mod succesiv sume de bani intrate în patrimoniul acestuia din surse nedientificate în mod clar»”, a declarat acesta, potrvit Adevărul.

Statul român îngroapă pe veci un capital de 20 de miliarde de dolari

Iniţial m-au ameninţat cu amendă de la 10.000 lei până la 25.000 lei pentru că am încălcat legea finanţării campaniilor electorale. Mi-au dat avertistment, dar cu confiscarea sumei de 5.182,25 lei strânse prin contribuţii de la persoane fizice”, susţine Tică Darie. Acesta a completat că a strâns această sumă în mai puţin de 2 zile, iar toate contribuţiile care au fost făcute peste pragul de 5.200 lei le-a returnat. ”Cred că e cazul să ne implicăm organizat altfel ne mănâncă caracatiţa PSD-ALDE. Eu unul am completat adeziunea de a deveni membru USR, iar în 2020 dacă voi fi sănătos voi candida din nou la funcţia de primar”, a mai precizat tânărul din Roşia Montană.

Acum va fi susținut de USR pentru funcția de primar. Este cunoscut interesul mai multor lideri ai USR de blocarea proiectului minier și introducerea comunității în UNESCO.

Guvernul a suspendat dosarul Roșia Montană de la UNESCO

Recent guvernul României a suspendat documentul de înscriere pe lista UNESCO, înaintat de fostul ministru Corina Șuteu, fără avizul primului ministru Dacian Cioloș, pe motiv că există un litigiu comercial la Curtea de Arbitraj de la Washington între statul român și Gold Corporation, compania canadiană care a încercat să dezvolte proiectul minier.

Este cunoscut în uzanțele UNESCO faptul că o comunitate să fie înscrisă pe lista sa trebuie să aibă avizul și al Consiliului local. La ora actuală, opoziția față de proiect nu are majoritatea în Consiliu. Interesul liderilor USR este să blocheze pentru totdeauna dreptul oricărui investitor de a exploata aurul de la Roșia Montană.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cine sunt cei doi senatori americani îngrijorați de lupta anticorupție?
Senatorul republican John McCain și democratul Christopher Murphy i-au scris zilele trecute Vioricăi Dăncilă o ...