Versiune inedită de Logan, creată în Rusia

Valentin Borcea ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Renault Rusia a prezentat în premieră noul Logan Sedan Stepway. Este pentru prima oară în istoria de 14 ani a berlinei de clasă mică când aceasta primește versiunea Stepway, inspirată din automobilele de teren.

Față de varianta normală, Logan Sedan Stepway are toate dotările caracteristice ale acestei variante de echipare, adică o gardă la sol mărită, ideală pentru drumuri accidentate sau proaste, scuturi în față și în spate și protecții de plastic pe partea inferioară a caroseriei, care să protejeze de zgârieturi.

Diferențe față de Loganul românesc

La interior se remarcă un sistem gândit special pentru piața din Rusia, care permite pornirea încălzirii habitaclului înainte de urcarea la bord. Ideal pentru iernile rusești. De asemenea, parbrizul şi scaunele sunt și ele încălzite.

Sub capotă este un motor de 1,6 litri, în trei trepte de putere, care a fost și pe prima generație de Logan în Europa, dar la care Dacia a renunțat din cauza emisiilor și consumului prea mari. Acest propulsor poate fi cuplat și cu o transmisie CVT X-Tronic, luată direct de la Renault.

Deoarece este vorba de o mașină produsă în Rusia, în uzina Lada din Togliatti, exclusiv pentru piața locală, va fi vândută sub sigla Renault. Dar Renaul Logan și Dacia Logan sunt aceeași mașină, cu diferențe minore care țin de design și de echipare.

Logan Sedan Stepway va fi lansat la Salonul Auto de la Moscova de luna aceasta. Mai mult ca sigur, această mașină nu va ajunge niciodată pe piața europeană, deoarece sedanurile de clasă mică nu sunt populare în multe țări de pe continent. România este o excepție notabilă. În Europa, Dacia oferă Logan MCV Stepway, adică un break de clasă mică cu aspect de SUV.

Sursă: Renault Rusia

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Simona Halep, în semifinala turneului de la Cincinnati
Simona Halep va juca în această seară, la ora 23:00, calificarea în finala turneului din ...