SENATORUL LIVIU POP: “PSD crește în sondaje, iar asta le provoacă teamă celor din opoziție și președintelelui Klaus Iohannis”

Mihai Popescu INTERNATIONAL POLITIC Principal

Într-o postare pe facebook, senatorul PSD Liviu Pop susţine că PSD creşte în sondaje şi asta îi sperie pe adversarii politici. În ultimele zile în spaţiul public au apărut informaţii că partidul de guvernământ ar fi coborât sub 25%, fără a se prezenta sursa sondajului, cine a făcut cercetarea cantitativă.

”În ceea ce privește protestul din 10 august, adevărul trebuie să se facă auzit și nu putem trece peste acest eveniment până nu se fac unele precizări, scrie Liviu Pop:

  1. Deși acesta a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că urmau să aibă loc violențe.
    2. Internetul era plin în acele zile de chemări la violențe și la răsturnarea puterii politice.
    3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.
    4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.
    5. În toiul acțiunilor jandarmilor, președintele Iohannis a catalogat acțiunile jandarmilor ca fiind brutale. Președintele nu avea la acea oră informațiile operative complete ca să se pronunțe atât de categoric pe acțiunile jandarmilor. Și cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuți și mai mult valul protestatar.

Începând cu 11 august, Klaus Iohannis, dar și alți lideri politici din Opoziție (Orban, Cioloș, Barna) au acuzat acțiunile Jandarmeriei, iar președintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor! (în ce țară normală un președinte s-ar fi antepronunțat în legătură cu culpa unei instituții înainte de finalizarea anchetei propriu-zise?)

Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost unele oficiale.

Din 10 august și până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea și de a manipula opinia publică. Dorința de a veni la putere cu orice preț este atât de mare, încât președintele și Opoziția dinamitează până și credibilitatea țării în afara ei. După această campanie de șubrezire a imaginii țării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior.

Tot în aceste zile s-au vehiculat “informații” despre cum scade PSD în sondaje. Este o minciună sfruntată. Creșterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiții, menținerea creșterii economice peste media europeană – sunt doar câteva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis și a partidelor de Opoziție. Și asta este explicația politică a evenimentelor care au loc în prezent.

Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieșim să spunem adevărul. Altfel, manipularea și minciuna vor avea câștig de cauză.”, susține Liviu Pop.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Europarlamentarul DAN NICA a fost ameninţat cu moartea după ce a cerut constituirea unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august
Europarlamentarul DAN NICA a fost ameninţat cu moartea după ce a cerut constituirea unei comisii ...