Aviația canadiană va apăra spațiul aerian românesc

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Timp de patru luni, un detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF) va asigura misiunile NATO de poliție aeriană deasupra României. Piloții canadieni îi înlocuiesc astfel pe cei britanici, detașați până acum în teritoriul românesc.

Se vor schimba astfel și avioanele. Dacă Marea Britanie a trimis Eurofighter Typhoon, Canada a venit cu CF-18 Hornet, varianta locală a avionului american F-18. În total, escadrila canadiană din România include 5 aeronave și 135 de soldați. Toți vin de la o bază din Quebec, regiunea francofonă a țării.

Ceremonia oficială de inaugurare a misiunii canadiene a avut loc astăzi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în prezența unor oficiali români, britanici și canadieni. Dacă situația din preajma spațiului aerian românesc continuă ca și în ultimele luni, piloții frunzei de arțar vor avea mult de lucru.

Acum o săptămână, Avioanele Aviației Regale Britanice care îndeplineau misiuni de poliție aeriană în România au interceptat două avioane rusești, model Suhoi Su-30, care zburau foarte aproape de spațiul aerian al NATO deasupra Mării Negre.

Aeronavele rusești a fost monirizate de două Eurofighter Typhoon din escadrila britanică staționată la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța. Piloții ruși au mai încercat asemenea zboruri și în ultimele luni, cel mai probabil să testeze cât de bine este protejat teritoriul NATO din Marea Neagră, un punct de contact foarte sensibil.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un sat din Noua Zeelandă declară “război” pisicilor de casă
O mică localitate din Noua Zeelandă a propus un plan extrem pentru protejarea faunei locale: ...