FLORICA ROMAN / DACIAN CIOLOŞ DEZINFORMEAZĂ CÂND SPUNE CĂ PRIN OUG 6/2016 NU A FĂCUT SRI “ORGAN DE CERCETARE PENALĂ” SI CA A AVUT AVIZUL CSM

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Fostul premier Dacian Cioloş dezinformează când spune că prin OUG 6/2016 nu a făcut SRI “organ de cercetare penală” şi că a avut avizul CSM, scrie din nou judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, într-o nouă postare pe blogul său.

Judecătoarea a lansat această probă la începutul săptămânii. Ca urmare, fostul premier Dacian Ciolos a dat o declaraţie pentru Q Magazine în care a susţinut atât faptul că, prin acea ordonanţă de urgenţă, nu a făcut SRI organ de cercetare cât şi faptul că a avut avizul CSM înainte de adoptarea ordonanţei.

Într-o precizare facuta la solicitarea Q Magazine [privind avizarea si adoptarea OUG 6/2016], fostul premier Dacian Ciolos a declarat: „Am avut si avizul CSM si avizul CSAT. Si nu am facut SRI organ de cercetare penala deloc. Am dat posibilitatea ca procurorii, cu avizul judecatorilor, sa poata folosi tehnica de ascultare la care aveau dreptul si care era in custodia SRI, dupa decizia CCR ca SRI nu o mai poate folosi.”.

Întrebat dacă a avut avizul înainte de adoptarea ordonanței, Cioloş a precizat: „Un aviz nu e aviz decât dacă există înainte de adoptarea în guvern. Fără acest aviz nu ar fi intrat pe ordinea de zi.“, se arată intr-un articol postat pe site-ul Q Magazine pe data de 29 august 2018.

SRI – organ de cercetare penala

Cioloş: “nu am făcut SRI organ de cercetare penală deloc

Afirmaţia este complet falsă şi este contrazisă atât de expunerea de motive cât şi de textul Ordonanţei de Urgenta 6/2016, susţine Florica Roman.

Astfel, in expunerea de motive trimisa Parlamentului în 2016, document trimis de Guvern sub semnătura domnului Ciolos, se spune:

Pentru a nu afecta cooperarea cu organele judiciare în instrumentarea şi documentarea acestor infracţiuni grave care să lezeze realizarea securităţii naţionale şi pentru a răspunde criticilor de neconstituţionalitate, se impune atribuirea calităţii de organ de cercetare panală specială unor cadre specializate din cadrul Serviciului Român de Informaţii. (a se vedea pagina 6), ne mai îndeamnă judecătoarea Roman.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CUCTA ARSENALULUI / Tăiat julien, puiul de avicola sfârşeşte curcan împieliţat
Tăiat în felii julien de judecătoarea de la Oradea, premierul 007 ţipă din bucătăria popotei ...