Astronauții au reparat o fisură pe o navetă spaţială cu silicon și scotch

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Naveta Soyuz a avut timp de câteva ore scurgeri de oxigen. Pe Stația Spațială Internațională a fost panică. O fisură a apărut în naveta Soyuz atașată în prezent laboratorului orbital. Echipajul dormea când stația spațială a început să piardă presiune și oxigen. Când s-au trezit, au fost trimiși imediat să caute spaţiul de pierdere a gazului necesar vieţii.

Au găsit o spărtură mică în capsula rusească Soyuz, care în iunie a adus pe orbită trei astronauți și de atunci a rămas ca parte integrantă a SSI. Cel mai probabil, fisura de câțiva milimetri în diametru a fost provocată de un micrometeorit, au afirmat oficialii ruși.

Spărtura a fost reparată cu succes de astronauți cu silicon și scotch, dar inginerii verifică acum dacă nu cumva este nevoie de o intervenție mai durabilă. Naveta Soyuz “cârpită” urmează să transporte la finalul anului alți trei oameni de pe Stația Spațială Internațională înapoi pe pâmânt.

În prezent, doar Rusia mai poate trimite oameni în spațiu, prin intermediul învechitelor navete Soyuz. SUA va începe la anul testele pentru reluarea misiunilor umane, de care se vor ocupa firme private, nu NASA direct.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE vrea eliminarea orei de iarnă
Comisia Europeană a propus renunțarea la practica datului ceasului înainte și înapoi în fiecare an, ...