Tudorel Toader, cercetat penal de către procurorul general, împotriva căruia ministrul justiţiei a început procedura de evaluare

Mihai Popescu POLITIC Principal

Augustin Lazăr i-a deschis dosar penal lui Tudore Toader, cel care în urmă cu o lună i s-a aplicat procedura de evaluare de către ministrul jusţiei.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și de Justiție a confirmat, ca urmare a unei solicitări de informații publice, a g4media.ro, că s-a deschis un dosar de urmărire penală în rem în urma cererii lui Tudorel Toader de a se înscrie fără examen în Uniunea Notarilor Publici, invocând faptul că are calitatea de fost judecător al Curții Constituționale. Tudorel Toader ar fi solicitat, conform surselor citate,  suspendarea din Uniunea Notarilor pentru a nu se afla în incompatibilitate. Ordinul prin care a fost pusă în aplicare decizia de admitere a solicitării lui Tudorel Toader a fost emis o săptămână mai târziu şi a fost semnat de secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Nicolae Liviu Popa, mai precis la data de 20 august.

Avocata Elenina Nicuţ scria, într-o postare pe Facebook, că ordinul semnat de secretarul de stat din MJ ar fi ilegal.

”Ca urmare a unui denunţ, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat un dosar penal având obiectul la care faceţi referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanţă, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) şi folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)”, este răspunsul oficial al Parchetului general la o solicitare de presă prin care Parchetul general era întrebat dacă s-a sesizat din oficiu sau a fost sesizat în legătură cu admiterea în corpul notarilor publici a ministrului Justiţiei”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și de Justiție.

Ministrul justiției consideră că are un drept câştigat prin lege.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției privind familia tradițională a trecut și de Senat
Inițiativa cetățenească, semnată de peste trei milioane de români, privind revizuirea articolului din Constituție, care ...