Siria doboară un avion rusesc, Rusia acuză Israelul

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Titlul nu este începutul unui banc cu Radio Erevan, ci o relatare succintă a evenimentelor. Un avion militar de supraveghe al Rusiei, care se întorcea la o bază rusească din Siria, a fost doborât de apărarea antiaeriană siriană.

Incidentul a avut loc aseară, 17 septembrie, la circa 35 de kilometri de Latakia, în largul mării. Bateriile de rachete antiaeriene siriene au răspuns unui raid făcut de patru avioane israeliene F-16. Presa de stat de la Damasc a scris că militarii au trebuit să intercepteze proiectile inamice care veneau de deasupra Mediteranei. Doar că, una dintre rachetele siriene a lovit și avionul rusesc, care să prăbușit. Toți cei 15 oameni aflați la bord au murit, a scris BBC.

Rusia nu putea să-și acuze în public aliatul, pe Siria, pentru această tragedie, așa că a găsit țap ispășitor în Israel. Oficialii ruși au acuzat avioanele israeliene că s-au ascuns în spatele aparatului de zbor rusesc, care a intrat astfel în colimatorul antiaerienei de lângă Latakia. În plus, Moscova a mai spus că Israelul a anunțat că va ataca în acea zonă doar cu un minut înainte, ceeea ce nu a dat timp avionului doborât să plece.

În schimb, Armata Israeliană a transmis, printr-un mesaj pe Twitter, că regimul Assad este complet responsabil de acest incident, deoarece armata loială Damascului a dat jos avionul. În plus, avioanele israeliene erau deja în spațiul lor aerian în momentul în care antiaeriana siriană a tras, au mai transmis oficialii de la Ierusalim.

Rusia și Israelul se înțeleg într-o singură privință: o rachetă siriană a fost cea care a distrus avionul rusesc.

Ca o coincidență stranie, incidentul a venit la doar câteva ore după ce Vladimir Putin a ajuns la un acord care îi răpește victoria finală lui Bashar al-Assad. Președintele rus s-a înțeles cu omologul său turc, Recep Erdogan, să creeze o zonă-tampon în provincial Idlib, ultima bucată de teritoriu controlat de opoziție, astfel încât forțele guvernamentale și cele rebele să fie separate. Cordonul de securitate va fi patrulat de ruși și turci, deoarece Idlib este la granița turco-siriană. ONU avertizase că o catastofă umanitară era sigură dacă Siria va lansa o mare ofensivă pentru această ultimă porțiune din țară aflată în mâinile oponenților lui Bashar al-Assad.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dacia pregătește o surpriză pentru Salonul Auto de la Paris
Dacia va aduce la Salonul Auto de la Paris, care începe pe 2 octombrie, un ...