Ministrul britanic de Externe a comparat UE cu URSS

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Jeremy Hunt, șeful diplomației britanice și unul dintre lideri echipei de negocieri a Londrei pentru Brexit, le-a spus colegilor săi din Partidul Conservator că Uniunea Europeană este ca Uniunea Sovietică. Declarația a fost făcută chiar în timpul congresului partidului, ce se anunță a fi decisiv pentru viitorul Marii Britanii.

„Nu vom fi singurii prizonieri care vor dori să evadeze din închisoarea UE!”

“Ce s-a întâmplat cu încrederea și cu idealurile visului european? Uniunea Europeană a fost creată să protejeze libertatea. Uniunea Sovietică nu a lăsat oamenii să plece. Lecția istoriei este clară: dacă transformați clubul UE într-o închisoare, dorința de a ieși nu va scădea, ci va crește – și noi nu vom fi singurul prizonier care o să vrea să evadeze” – este amenințarea pe care Jeremy Hunt a lansat-o către Bruxelles.

Declarația a fost făcută în contextul negocierilor tot mai tensionate legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Negociatorul-șef al Bruxelles-ului, francezul Michel Barnier, a spus că luna aceasta este luna decisivă când se va știi dacă o să fie un Brexit cu acord sau fără. Liderii europeni au respins fără drept de apel propunerea Theresei May, așa numitul plan Chequers pentru relația UE-UK de după martie 2019, ceea ce a provocat mare iritare la Londra.

“Dacă respingeți mâna întinsă cu prietenie de către premierul nostru, întoarceți spatele parteneriatului care a oferit Europei mai multă securitate, mai multă libertate și mai multe oportunități decât oricare altul din istorie“ a mai adăugat ministrul britanic de Externe.

Aroganţa Bruxelles-ului de până acum

De asemenea, Jeremy Hunt a recunoscut că el a militat pentru rămânerea în Uniunea Europeană în timpul referendumului, dar că acum ar vota să iasă, din cauza aroganței Bruxelles-ului în timpul negocierilor de până acum. Șeful diplomației britanice a acuzat chiar Uniunea Europeană că vrea să rupă Regatul Unit, ca pedeapsă pentru votul britanicilor de a ieși din blocul comunitar.

UK va ieşi din UE pe timpul preşedinţiei României

Marea Britanie va ieși oficial din Uniunea Europeană la 29 martie 2019, fie că va exista sa nu un acord care să definească relația de după acea dată. România va deține președinția rotativă a Uniunii Europene la data Brexitulului iar liderii europeni au programat deja o întâlnire la Sibiu pentru a discuta ce e de făcut mai departe.

 

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Se pregăteşte mâine execuţia României la Bruxelles?
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind ...