Ministrul portughez al Apărării a demisionat, după ce arme grele au dispărut din depozite

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Ministrul portughez al apărării a demisionat vineri la finalul unui incredibil caz de furt de arme și muniții. La sfârşitul lui iunie 2017, indivizi necunoscuţi au pătruns într-un depozit al armatei terestre portugheze la Tancos, în centrul ţării, de unde au furat 150 de grenade mână, 44 de rachete antitanc, 18 grenade lacrimogene şi 1.450 de cartuşe, a scris Agerpres.

Acest arsenal, cu excepţia muniţiei, a fost descoperit în urma unui denunţ anonim, pe un teren viran situat la circa 20 de kilometri de depozit. Mai mulţi responsabili ai poliţiei militare judiciare şi ai jandarmeriei au fost reţinuţi la sfârşitul lui septembrie, împreună cu autorii furtului.

Jose Alberto Azeredo Lopes şi-a motivat demisia spunând că doreşte să evite ca forţele armate portugheze să fie „slăbite de atacurile politice” care îl vizează, potrivit unei scrisori pe care a dat-o publicității. Fostul ministru a spus că nu avea cunoștință despre vreun plan menit să-i protejeze pe autorii furtunului. Premierul Portugaliei a refuzat o data demisia ministrului său al Apărării dar acesta insistat, iar șeful executivului nu a mai putut spune nu. Chiar și așa, Antonio Costa a spus că are în continuare în fostul său coleg de cabinet un aliat.

Europol: traficanţii de arme provin din Balcanii de vest

Potrivit Europol, traficul ilegal de arme în Europa se face pe o piață mică, aflată sub controlul grupărilor de crimă organizată. Armele și bandele de traficanți provin mai ales din Balcanii de Vest sau din fosta URSS. Principalele surse de materiale de luptă sunt reactivarea armelor neutralizare, furturi și vânzarea de arme legale pe piața neagră. În 2014, Europol a estimate că 500.000 de arme erau dispărute sau furate în UE.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tesla vrea să producă tequila
Elon Musk vrea să diversifice gama Tesla. După mașini electrice, baterii și instalații electrice pentru ...