Politico: PPE va vira la dreapta conservatoare prin alegerea lui Manfred Weber

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Alegerea lui Manfred Weber – drept candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene – este aproape sigură. Conservatorul bavarez a primit deja susținere din partea premierilor din Ungaria, Bulgaria, Croația, Cipru și Irlanda, a cancelarilor Germaniei și Austriei, dar și a PNL din România, din rândurile căruia a fost ales Klaus Iohannis drept președinte. Adică cei opt lideri din PPE sunt alături de Manfred Weber.

Weber are o agendă legată de identitate şi de lege

PPE virează la dreapta, ca să-și păstreze poziția de cel mai mare partid european, au scris jurnaliștii de la Politico. Manfred Weber are 46 de ani, este un conservator serios și are o agendă legată de identitate și lege. Pe pagina personală pune mare accent pe religia sa catolică și vorbește de importanța valorilor creștine într-o lume afectată de secularizare și de diminuarea numărului de credincioşi la slujbe. Angela Merkel îl susține, fiind parte a coaliției de guvernare în calitate de membru CSU. Alegerea lui Manfred Weber ar însemna sfârșitul centrismului promovat de cancelarul german în PPE, spun analiştii.

Liderul bavarez, prietenii cu „băieţii răi” ai Europei

Politicianul bavarez este un aliat al lui Sebastian Kurz, cancelarul austriac aflat în fruntea unei coaliții dintre dreapta și dreapta-radicală, și este deschis la dialog și înțelegeri cu “băieții răi” de astăzi, ministrul italian de Interne Matteo Salvini, premierul maghiar Viktor Orban și liderul conservator polonez Jaroslaw Kaczynski. Manfred Weber a spus deja că nu vrea să împartă continentul în europeni buni și europeni răi și este el va construi punți de legătură. “Trebuie să lucrăm cu toată lumea și să ascultăm pe toată lumea ca să găsim soluții comune” – a spus politicianul bavarez, citat de Politico. În vară a mai vorbit şi despre guvernarea socialistă din România, anunţând că e împotriva sancţiunilor.

Contracadidatul său, Alexader Stubb, un centrist fără vlagă

Contracandidatul lui Manfred Weber este fostul premier la Finlandei, Alexader Stubb, în vârstă de 50 de ani. La Helsinki, a condus o coaliție instabilă din care a făcut parte și un partid populist, dar la nivel european, bărbatul a spus că va adopta o cale de centru. Asta înseamnă că va căuta parteneri printre liberalii centriști, socialiștii de centru-stânga și verzii ecologiști. Ar putea fi compatibil cu mișcarea lui Emmanuel Macron. Finlandezul a avertizat că Europa nu trebuie să o ia pe calea iliberalismului.

Finlandezul ar dori scăderea vârstei la care orice cetăţean poate vota: 16 ani

Deși este mai bătrân decât Manfred Weber, Alexander Stubb reprezintă noua Europă post-națională și federală, el fiind un vechi federalist. Folosește rețelele de socializare ca să-și atragă susținători și ar dori scăderea vârstei cetăţenilor cu drept de vot la 16 ani, ca să-și crească numărul de susţinători. De asemenea, fostul premier finlandez este de părere că Europa are nevoie de imigranți, deoarece populația continentului este îmbătrânită și există o lipsă de muncitori calificați.

Forul european nu va organiza o campanie electorală între Stubb şi Weber

Totuși, nici Manfred Weber și nici Alexander Stubb nu sunt cunoscuți la nivel european iar o dezbatere între ei nu va exista. Există șansa ca niciunul dintre ei să nu fie votat direct de Parlamentul European, care se anunță foarte fragmentat. Propunerea pentru președinția Comisiei Europene vine de la șefii de stat și de guvern, iar un legislativ fără o majoritate clară ar putea respinge propuneri.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un cercetător rus de la Polul Sud și-a înjunghiat un coleg din cauza stresului
Un incident care se putea termina tragic a avut loc la baza de cercetare Bellingshausen ...