Juncker: România este pe deplin pregătită să asigure Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene

Valentin Borcea POLITIC Principal

Premierul României, Viorica Dăncilă, a fost ieri la Bruxelles ca să aibă prima întâlnire cu Colegiul comisarilor europeni, organizat în mod tradițional înaintea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către un stat membru. Șefa executivului a fost însoțită de toți miniștri. Executivul de la București a avut astfel ocazia să prezinte, în linii mari, prioritățile României pe perioada mandatului care va începe la 1 ianuarie.

Categoric, unele voci de la București așteptau cu nerăbdare ca Viorica Dăncilă și întregul executiv să fie trași de urechi de către oficialii europeni. Doar că situația a fost cu totul invers. Jean-Claude Juncker i s-a adresat premierului cu “dragă Viorica” și a vorbit de rolul României în Europa.

“Fără România, Uniunea Europeană nu ar fi completă. Astăzi este completă pentru că după decenii de separare artificială, trebuie să o spunem, astăzi face parte din familia europeană și este ancorată pentru totdeauna în această familie. Președinția română o să aibă loc într-un moment crucial al devenirii europene.” – a spus șeful Comisiei Europene.

La Sibiu sunt lucruri aspre de discutat

Jean-Claude Juncker a făcut distincția între misiunea externă și chestiunile interne: “mai există unele divergențe în ceea ce privește evoluția statului de drept, am discutat despre acest lucru, dar această chestiune nu privește președinția română, ci ține de relația bilaterală între România și Comisia Europeană sau UE. În timpul președinției române, la 29 martie, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, este o dată tristă, însă România va ști să gestioneze urmările Brexit-ului în modul cel mai bun. România are în față atribuții extraordinar de dificile, trebuie să cădem de acord pe calea spre summit-ul de la Sibiu asupra liniilor de bază ale viitorului acord financiar, al cadrului financiar multianual. Avem încă 257 de propuneri legislative care sunt pe masa colegiuitorilor.”

Prim-ministrul României a asigurat comisarii europeni că România este deplin pregătită pentru preluarea mandatului de Președinție a Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019, și a reiterat angajamentul și voința noastră de a exercita o Președinție eficientă și pragmatică. Viorica Dăncilă a reamintit și motto-ul mandatului României: Coeziunea – o valoare comună europeană.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Peste 100.000 de români au vizitat Catedrala Națională
În perioada cât timp a fost accesibilă pelerinilor, 25 noiembrie – 2 decembrie, Catedrala Mântuirii ...