Ultimele cuvinte ale lui George Bush Senior către junior: „Te iubesc!”

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

George Bush Senior, președintele american care a dat lovitura de grație Uniunii Sovietice și regimurilor comuniste din Europa de Est, a avut parte de funeralii naționale la Washington. Slujba de înmormântare s-a desfăşurat în Catedrala Națională din capitala americană, care a servit drept inspirație și pentru Catedrala Mântuirii Neamului de la București.

Printre sutele de oameni prezenți au fost și toți cei cinci președinți americani în viață alături de soțiile lor: Donald și Melania Trump, Barack și Michelle Obama, George și Laura Bush, Bill și Hillary Clinton, Jimmy și Rosalynn Carter. Aceștia au stat unii lângă alții pe aceeași bancă.

Cei care au luat cuvântul nu au contenit cu laudele la adresa fostului lider de la Casa Albă. Dar, de departe, cel mai emoționant moment a fost atunci când George Bush Junior, rămas acum liderul influentei familii politice, a povestit conversația pe care a avut-o cu tatăl său. Al doilea președinte Bush cu greu și-a abținut lacrimile.

“Când am aflat că mai are câteva minute de trăit, l-am sunat. A răspuns un asistent care mi-a spus că tata mă poate auzi, dar că nu a spus nimic aproape toată ziua. Am spus <Tată, te iubesc! Ai fost un tată minunat>. Ultimele cuvinte pe care avea să le spună pe Pământ au fost <Și eu te iubesc>.” a mărturisit George W. Bush, în timpul slujbei din catedrala națională din Washington D.C.

 

Cel de-al 41-lea preşedinte american a fost înmormântat în curtea Bibiotecii pe care a fondat-o

După ceremonia religioasă, sicriul lui George H.W. Bush, sau Bush 41, așa cum îi spun americanii după ordinea în lista de președinți, a fost dus cu Air Force One înapoi în Texas. De la aeroportul din Houston a fost urcat într-un tren special, tras de o locomotivă pe care scria “Bush 4141”, care a dus trupul neînsuflețit al fostului președinte până în orășelul College, unde se află Biblioteca Prezidențială George HW Bush. Aici își va dormi somnul de veci, alături de soția Barbara și fiica Robin, care a murit de leucemie la vârsta de 3 ani.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Mobilizare fără precent în Franța împotriva „vestelor galbene”: 89.000 de polițiști și jandarmi
Autoritățile franceze au luat măsuri fără precedent în ultimul deceniu, ca să se pregătească de ...