Klaus Iohannis, învins de Dăncilă și de Toni Greblă la CCR

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

 Curtea Constituţională a României a decis miercuri că există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a refuzat să-i numească pe Mircea Dăghici și Olguța Vasile, la ministerul Transporturilor şi, respecti, la cel al Dezvoltării Regionale.

Ca urmare, Klaus Iohannis  potrivit Minutei Curții Constituționale, trebuie să emită de îndată decretele de vacantare ( în cazul funcțiilor de ministru al Dezvoltării și al Trasporturilor, rămase vacante după demisia titularilor) și să răspundă de îndată, în scris propunerilor de numire.

Toni Greblă l-a desfințat pe Iohannis în fața judecătorilor Curții

”Preşedintele nu poate să interzică unei persoane să ocupe pe termen nedefinit un post de ministru,” a afirmat, miercuri, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, în faţa plenului Curţii Constituţionale a României,

Președintele a mai pierdut un proces

În urmă cu aproape o lună, Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența conflictului de natură constituțională dintre guvern și președinție.

Încă o dată președintelui i s-a arătat că încalcă vădit norma fundamentală, a spus un avocat, consultat de Newstandard.ro

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Mecanismele propagandei sistemului ies la suprafață. Angela Cristea e doar o piesă…
Angela Cristea, fostă asistentă a lui Jonathan Scheele, fostul ambassador al UE, acreditat de Comisia ...