CSM respinge solicitarea Adinei Florea de încuviinţare a arestării procurorilor Onea şi Negulescu

Andrei Marcu POLITIC Principal

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitării Adinei Florea, procuror şef adjunct al Secţiei de anchetare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, de arestare a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat în cadrul DNA Ploieşti.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi de către procurori din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi. În cursul zilei de vineri, aceştia,  au fost puşi sub acuzare.

DNA Ploieşti era considerată de către Laura Codruţa Kovesi drept “Unitatea de elită” a procurorilor anti-corupţie. Prin dosarele întocmite de magistraţi au fost arestaţi sute de oameni politici şi businessmeni care nu au colaborat cu sistemul.

Toate abuzurile procurorilor Onea&Negulescu şi relaţiile lor cu serviciile secrete au fost făcute publice în urma înregistrărilor efectuate de către Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, pus sub urmărire de către procurori.

În 30 iulie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, după ce Parchetul General a anunţat punerea lor sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, fiind acuzaţi că l-ar fi constrânspe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Acuzat că nu e suficient de anti-PSD, Crin Antonescu deschide lista PNL pentru europarlamentare
Crin Antonescu deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, potrivit informaţiilor făcute public ...