Florea va cere punerea sub acuzare a Laurei Codruta Kövesi, potrivit PSNews

Valentin Borcea INVESTIGAȚII POLITIC Principal

Laura Codruta Kövesi ar urma să fie pusă sub acuzare de procurorii secţiei de investigare a magistraţilor, au confirmat surse judiciare pentru Psnews.ro  În următoarele zile Florea va declanșa urmărirea penală și va solicita, atenție, controlul judiciar împotriva lui Kövesi! Acuzațiile sunt grave: de la luare de mită, la abuz în serviciu și trafic de influență.

Florea o cercetează pe Kövesi în dosarul  misterioasei ridicări pe sus a șefului FNI Nicolae Popa, adus în țară din Indonezia cu un avion privat închiriat de la Țiriac Air, fără a avea procedură de extrădare. O parte din banii plătiți pentru avion au provenit de la una din firmele controlate de Sebastian Ghiță. Ghiță a mărturisit în detaliu ce înțelegere a făcut cu Zeiţa anticorupţiei în anul 2011 pentru aducerea lui Popa în țară. El a făcut un denunț – plângere penală la sfârșitul anului trecut în care prezintă datele facturii pentru plata avionului dar și elemente inedite din “afacerea răpirii lui Popa”.

Vocile din spatele muzicii „La Chilia-n port” aşteaptă să fie puse pe masa magistraţilor

Factura buclucaşă e pusă la dosar. Dar – potrivit sursei – urmează “probele bombă”: înregistrările video cu Laura Kövesi de la restaurantul cramei Tohani și de la petrecerea cu lăutari din vila ce îi aparține de la Sinaia (acolo unde a fost înregistrat și Coldea). Mai mulți “naşi” vor fi chemați sa confirme relația: printre care se regăsesc fostul vicepremier Vasile Dîncu sau chiar ex- șeful SRI Florian Coldea. Ghiță vrea să demonstreze legătura sa de prietenie cu Kövesi. Prietenie în decursul căreia cei doi și-au făcut diverse favoruri.

Abuzul luării pe sus a unui urmărit penal, fără proces de extrădare

În acest dosar a fost audiat recent și un martor cheie, în persoana fostului procuror Angela Nicolae, colaboratoarea apropiată a lui Kövesi de la Parchetul General. Nicolae a însoțit-o pe Kovesi în Indonezia înaintea aducerii lui Popa, când s-au făcut demersurile la nivelul președintelui indonezian pentru ca șeful FNI sa fie predat autorităților române, fără ca acesta sa beneficieze de un proces de extrădare în Indonezia, proces care ar fi durat ani de zile.

Potrivit declaraţiei făcute la un post de televiziune, Angela Nicolae susţine că Laura Kövesi i-a oferit preşedintelui indonezian o scrisoare din partea lui Traian Băsescu. Nicolae Popa a fost dus cu o cursă privată, Zeiţei anticorupţiei fiindu-i teamă că acesta se va opune luării pe sus.

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dăncilă-Netanyahu pregătesc un parteneriat pe noile tehnologii
Potrivit unui comunicat al guvernului, premierul Viorica Dăncilă a avut vineri, 18 ianuarie 2019, o ...