Canal 33/ Ionaş: “plata bunurilor şi a serviciilor, echivalente în euro, a adus multinaționalelor câștiguri substanțiale”

Mihai Popescu ECONOMIC Principal SOCIAL

Românii plătesc o serie de credite, produse şi servicii în euro, la cursul oficial al BNR, ceea ce nu se întâmplă în ţările vecine, Ungaria şi Bulgaria, a spus analistul Vladimir Ionaș, în timpul emisiunii săptămânale „Cafeneaua politică,” moderată de jurnalistul Horia Alexandrescu la Canal 33.

El a mai fost de părere că problema principală pentru românul de rând nu o constituie mediatizata impozitare a băncilor, „instituții care nu se bucură de prea multă simpatie din partea cetățenilor”, ci chestiunea echivalenței leu-euro. Ionaș a avertizat că acest fenomen nu se înregistrează în țări

Ionaş a mai adăugat că acceptarea unor împrumuturi bancare consistente în euro sau a plății abonamentelor de telefonie mobile, echivalate tot în euro, au adus multinaționalelor câștiguri substanțiale. Analistul a mai spus că în timp ce în România un împrumut bancar imobiliar pe 20 de ani e returnat cu de două ori suma împrumutată, în Franța un împrumut similar atrage o dobândă de doar 20%.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Deveselu, pericol pentru Rusia? Ce spun experții
Scutul antirachetă de la Deveselu trebuie distrus, deoarece încalcă tratatul INF. Acesta este mesajul transmis ...