Soiurile tradiţionale româneşti, tot mai căutate

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC

Seminţele şi răsadurile de legume din soiurile tradiţionale româneşti sunt tot mai solicitate. Potrivit conducerii Staţiunii de cercetări legumicole Buzău, cererea în acest an a crescut cu peste 20%. Mai mult, în mai multe oraşe din ţară sunt organizate târguri „cu suflet”. Aici, seminţele de legume, fructe sau plante aromatice sunt distribuite gratuit pasionaţilor de legumicultură şi grădinărit, a scris Ziarul Lumina. De la 1 martie se pot face comenzi gratuite şi online din Catalogul de Seminţe Ţărăneşti Eco Ruralis, în limita a cinci varietăţi de seminţe.

Soiurile tradiționale, din ce în ce mai căutate

Printre soiurile solicitate pe scară largă în acest an se numără tomatele „Inimă de bou” şi „Andrada”, precum şi cele tip cherry „Flaviola”, recent omologate şi introduse în cultură. Se pot comanda maximum cinci varietăți de semințe, iar fiecare plic de semințe va conține între 10 și 40 de semințe. Comenzile se fac online, completând un formular publicat și pe website-ul asociației: www.ecoruralis.ro, după ce va fi consultat catalogul. De asemenea, se pot face comezin prin telefon, dar şi direct la sediul asociaţiei din Cluj-Napoca. „Semințele sunt gratuite, iar costurile pentru trimiterile poștale în România și Republica Moldova sunt acoperite de Asociația Eco Ruralis.

Anul acesta se va înregistra un record de produse tradiţionale româneşti în pieţe şi supermarket-uri. Afirmația aparține lui Costel Vânătoru, şeful Laboratorului Genetică, Ameliorare şi Conservarea Biodiversităţii al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Românii, lideri în UE la căsătorii
România este pe locul doi în UE după numărul de căsătorii în 2017. În țara ...