Dezastru în lumea #rezist / Anunţată ca prima pe listă, Laura Kovesi a ieşit pe locul doi

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Fostul procuror-șef al DNA și candidat pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a ieşit pe locul 2 în procedura de selecție a procurorului-șef al Parchetului European, la egalitate cu reprezentantul Germaniei. Această decizie valorează 50% din verdictul final.

Trimisul Franței a obținut 50 de puncte, iar pe locul doi au ieşit Laura Codruța Kovesi și reprezentantul Germaniei, cu câte 29 de puncte fiecare.

Aceste rezultate sunt voturile date de Coreper.

Comitetul Reprezentanților Permanenți sau COREPER este alcătuit din reprezentanții statelor UE, cu rang de ambasador la Uniunea Europeană, și este prezidat de reprezentantul țării care deține președinția Consiliului UE. COREPER ocupă o poziție centrală în sistemul de luare a deciziilor din cadrul UE, el fiind atât un forum pentru dialog, cât și un mijloc de control și orientare politică a deciziilor în care se exprimă și sintetizează poziția guvernelor naționale.

Cum serviciul procurorului european a fost creat numai de o parte a statelor membre, în cadrul așa numitei proceduri de cooperare consolidată, doar reprezentanții acestor state și-au exprimat votul. Cu precizarea că fiecare stat are un număr de voturi ce reflectă numărul de cetățeni europeni rezidenți pe teritoriul său.

Cu acest Parchet european NU au fost de acord Danemarca, Marea Britanie, Polonia, Suedia și Ungaria, iar România a fost de acord prin votul exprimat de Guvernul Cioloș, fără nicio consultare transparentă în țară.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
EUROPA PENALĂ / Adina Florea i-a deschis lui Timmermans dosar penal
Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans şi Procurorul General al României Augustin Lazăr vor fi nevoiţi ...