Un deputat PNL o acuză pe Merkel că pune în pericol UE! Declarație USTURĂTOARE!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Deputatul PNL Matei Dobrovie o critică pe Angela Merkel pentru susținerea proiectului Nord Stream 2. Cancelara germană a fost acuzată că insistă să colaboreze cu Vladimir Putin doar că este în interesul Germaniei. Șefa guvernului de la Berlin nu se gândește la restul UE când sună la Moscova. Matei Dobrovei se alătură astfel grupului din ce în ce mai mare care critică acest gazoduct. Cel mai înverșunat și vocal adversar al proiectului este chiar Donald Trump.

Merkel îi ia apărarea lui Putin deoarece este în avantajul Germaniei

„Poziția cancelarului german Angela Merkel de apărare a Rusiei în cadrul conferinţei de securitate de la Munchen reflectă un calcul în termeni pur economici, în primul rând legat de beneficiile pentru Germania. Proiectul Nord Stream 2, care presupune construirea unei o conducte de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, este motivul pentru care doamna Merkel vrea să coopereze cu Rusia lui Putin.

În contextul anexării Crimeei, destabilizării continue din estul Ucrainei și a acțiunilor agresive așe Rusiei din Marea Azov și Marea Neagră, orice astfel de inițiative care aduc resurse financiare importante Kremlinului submineză însă eficiența sancțiunilor economice impuse de Occident.

Mai mult, Uniunea Energetică Europeană avea ca scop tocmai diversificarea surselor de hidrocarburi și reducerea dependenței de gazul rusesc, ori proiecte ca North Stream 2 au exact efectul contrar. a scris Matei Dobrovie pe Facebook.

Matei Dobrovei s-a alăturat grupului care îl are în frunte pe Donald Trump

Donald Trump a criticat intens Germania în ultimele luni din cauza Nord Stream 2. Liderul de la Casa Albă. chiar a amenințat că firmele implicate în proiect riscă să fie date afară de pe piața americană. Și vecinii Germaniei, în frunte cu Polonia, se opun proiectului, deoarece ar crește dependența UE de gazul rusesc.

The Economist a  notat că gazoductul este o capcană rusească în care nemţii au căzut. Mai rău, nici nu vor să se elibereze. „Când un megaproiect nu are sens din punct de vedere comercial, sunt două posibilităţi. Fie sponsorii sunt fraieri, fie au alte motive. Iar cum Vladimir Putin nu este fraier, deducem să gazoductul lui favorit nu este o iniţiativă de afaceri. Fraierii sunt europenii, mai ales germanii.” a scris The Economist.
Matei Dobrovie a fost ales pe listele USR, dar și dat demisia în acel partid deoarece nu corespundea cu valorile sale creștine și tradiționale. Deputatul a susținut referendumul pentru familie, ceea ce i-a adus critici enorme din partea colegilor din USR.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„Nu doar femeile au VAGIN!” – ultima aberație a progresiștilor americani
Piesa de teatru „The Vagina Monologues” a devenit un adevărat fenomen de când a apărut ...