Numărul medicilor s-a dublat în ultimii 20 de ANI. Cât ne costă pregătirea unui medic?

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

Dacă în anul 2000, România avea în jur de 30.000 de medici, majoritatea lucrând la stat, după aproape 20 de ani, numărul lor a ajuns la 58.400, aproape dublu, conform datelor INS.  În 2017 numărul de medici din privat a ajuns la 21.700, iar la stat au fost 36.700 de medici, susţine Ziarul financiar. Migraţia din sistemul public către cel privat s-a mai diminuat în 2018, când salariile medicilor şi asistentelor din spitalele de stat au crescut considerabil, lucru care a dus veniturile medicilor la peste 2.000 de euro în unele cazuri. Presiunea financiară a obligat operatorii privaţi să mărească salariile. Un profesor universitar la o clinică privată are în jur de 10.000 de Euro pe lună.

NU există date despre câţi medici de la stat lucrează şi în privat

La cererea jurnaliştilor, Ministerul Sănătăţii a spus că nu are o evidenţă de câţi medici lucrează şi la stat şi la privat.

Cine îl mai ştie pe SOSO de la Big BROTHER? Vezi unde este medic şi de ce călătoreşte aşa de mult!

Cu toate măririle de salarii, anul trecut, Colegiul Naţional al Medicilor a eliberat 1.600 de adeverinţe celor care şi-au exprimat dorinţa de a munci în străinătate. În vest sunt în jur de 14.000 de medici români, şcoliţi de sistemul public românesc, pentru care statul român a făcut o investiţia de peste 300 de milioane de euro. România nu beneficiază cu nimic de pe urma acestui transfer de creiere dinspre est spre vest. Din calculele rectorului unei Universităţi Medicale de prestigiu din România, statul cheltuie cel puţin 30.000 de euro în şase ani de pregătire, la care nu se adaugă şi anii de rezidenţiat.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Pentru a opri hemoragia de medici, unele state est-europene au condiţionat şcolarizarea de semnarea unui contract minim de cinci ani de activitate în ţara care i-a pregătit.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Captură record de heroină în nordul țării
Doi cetățeni olandezi au fost reținuți de DIICOT Maramureș, dupa ce au introdus în România ...