Legile JUSTIȚIEI promovate de coaliția PSD-ALDE o ajută pe Kovesi

Alina Maria Bogdan INVESTIGAȚII Principal

Legile justiției, promovate de actuala coaliție PSD-ALDE, îi oferă un ajutor nesperat Laurei Codruța Kovesi în dosarul deschis de Secția de Investigare a magistraților.

Fosta șefă a DNA scapă de reținere, potrivit surselor 

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a ajuns joi în fața procurorului de caz, Adina Florea, unde urmează să fie audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Surse din justiție susțin că de azi i se va impune control judiciar, care în noul Cod Penal este alternativă reținerii.

Procedura îi va oferi timp fostei șefe DNA pentru a se victimiza la Bruselles

 Procurorul dispune luarea măsurii controlului judiciar prin ordonanţă motivată, care se comunică inculpatului.

Împotriva ordonanţei procurorului prin care s-a luat măsura controlului judiciar, în termen de 48 de ore de la comunicare, inculpatul poate face plângere la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi astfel sesizat fixează termen de soluţionare în camera de consiliu şi dispune citarea inculpatului. Reţinem că neprezentarea inculpatului nu împiedică judecătorul de drepturi şi libertăţi să dispună asupra măsurii luate de procuror.

 Kovesi va beneficia de modificările legislative promovate de actuala coaliţie

Astfel, o eventuală suspendare a dumneaei din profesia de magistrat va interveni doar dacă este trimisă în judecată. Până atunci, îşi păstrează calitatea de magistrat, urmând fie să existe o inculpare, fie o altă soluţie”, a declarat avocatul Toni Neacșu la Antena 3.

Ce înseamnă punerea în mişcare a acţiunii penale?

„Există trei faze ale procesului penal, în timpul urmăririi penale. Prima etapă a fost începerea urmăririi penale in rem, față de faptă, moment în care nu avem o persoană acuzată. A doua etapă, momentul în care capătă o persoană calitatea de suspect, este învinuit de săvârşirea unei fapte. A treia etapă este punerea în mişcare a acţiunii penale, care este o fază procesuală mai complicată. De asemenea, obligatorie dacă se va ajunge la concluzia că există fapta săvârşită de persoana cercetată. Asta înseamnă punerea în mişcare a acţiunii penale. Fără această etapă, persoana nu poate fi trimisă în judecată. Este una din etapele posibile”, a explicat avocatul Toni Neacșu.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
8 Martie: Manifestație pentru eliberarea copiilor Cameliei Smicală
De Ziua Femeii, se anunță un protest la ambasada Finlandei din București, în fața Ministerului ...