Tot mai multe „bobârnace” pentru Iohannis, în joaca de-a referendumul

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Asociația pentru apărarea drepturilor omului APADOR-CH condamnă organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, subliniind că astfel de demers nu poate fi folosit pentru a influența rezultatul unor alegeri și că nu trebuie tratat ca un „autobuz electoral”. Și Centrul de Resurse Juridice (CRJ) anunță că este împotriva organizării unui referendum odată cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

„APADOR-CH consideră că referendumul naţional este o formă prin care poporul îşi exercită suveranitatea, potrivit art. 2 alin. 1 din Constituţie, şi nu un vehicul care poate fi pus în slujba influenţării rezultatului unor alegeri. Referendumul nu trebuie tratat ca un alt fel de „autobuz electoral”, al cărui scop este aducerea unui număr cât mai mare de votanţi la alegerile parlamentare, naţionale sau europene. În mod logic, mai întâi trebuie să existe o problemă de importanță naţională, identificată în mod clar, care frământă întreaga naţiune, problemă la care răspunsul se poate afla în urma unui referendum naţional”, precizează reprezentanții APADOR-CH, printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, în cazul de faţă, mai întâi a fost ideea organizării unui referendum şi abia după aceea s-a pus problema întrebării ce trebuie adresată cetățenilor.

Și reprezentanții Centrului de Resurse Juridice (CRJ) sunt de părere că alegerile europarlamentare „trebuie să se bazeze exclusiv pe teme europene și că orice altă temă riscă să compromită natura și buna informare a cetățenilor cu privire la alegerile din mai 2019, suprapunerea temelor intrând în contradicție cu îndrumările de bună practică ale Comisiei de la Veneția (…) Indiferent de nemulțumirile publice cu privire la prestația actualei majorități parlamentare, majoritate rezultată ca urmare a votului exprimat de cetățeni la alegerile parlamentare din anul 2016, votul nu poate fi nici anulat nici ”corectat” printr-un referendum”, transmite CRJ, într-un comunicat asumat de directorul organizaţiei, Georgiana Iorgulescu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
În zece ani SALARIUL MEDIU s-a dublat. Preţurile apartamentelor s-au redus cu 42% în Bucureşti
Salariul mediu net pe economie a ajuns la 2.700 de lei (580 de euro), dublu ...