Ora PĂMÂNTULUI este astăzi! Vezi ce trebuie să faci la ora 20:30 fix!
Ora Pământului, cel mai mare eveniment ecologist din lume, va fi marcat astăzi în 180 de țări, inclusiv România. Toți cei care vor să tragă atenția asupra problemelor de mediu sunt încurajați să stingă luminile și dispozitivele electronice timp de o oră, de la 20:30 la 21:30. Sute de instituții și companii din țara noastră vor face acest pas. Palatul Parlamentului, Palatul Victoria și Palatul Cotroceni vor fi cufundate în beznă în acest interval de timp. Camera Deputaților este partener încă de la prima ediție a Orei Pământului din România, ce a avut loc în 2009.
Programul Național Cantus Mundi organizează, la nivel național, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pământului”, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 12.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”.
Stinge lumina, salvează planeta
Sărbătorirea „Orei Pământului” inițiată de Cantus Mundi se va desfășura simultan în 81 de localități din 33 de județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.
În București, „Ora Pământului 2019” va fi celebrată în patru zone sub egida Cantus Mundi: Promenada Mall (Calea Floreasca 246B), Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești 16), Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Strada Mărțișor 26) și Parcul Circului (Bulevardul Lacul Tei 29). Evenimentele din Capitală vor aduce împreună peste 950 de copii și tineri dornici de o schimbare în bine adusă prin muzică.
Ora Pământului, un fenomen global început în Australia
Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour. La ediția de anul trecut au participat peste 2 miliarde de oameni.