Regele Mihai, factor DECISIV pentru aderarea României la NATO!
Regele Mihai și-a primit înapoi pașaportul românesc în 1997, la 49 de ani după ce fusese deposedat ilegal de el și de cetățenia română de către regimul comunist. Tot în același an, a început cea mai mare activitate diplomatică a suveranului român. Regeke Mihai, Regina Ana și alți membri ai Familiei Regale au mers în turneu în Occident ca să promoveze cauza revenirii României alături de Occident, de care ne-a rupt 45 de ani comunism.
Regele României, turneu pentru aderarea poporului său la NATO și UE
Încă din primii ani ai negocierilor pentru aderare, Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi Familia Regală a României s-au dedicat acestui deziderat, acceptat ca fundamental pentru reintegrarea ţării în Europa şi în axa transatlantică de care, istoric, aparţine.
Astfel, chiar înainte de restabilirea în ţară, Majestatea Sa Regele, Suveran mai în vârstă decât NATO şi UE, care a dat mâna cu Truman şi cu Churchill, s-a întâlnit cu Marshall şi i-a întors spatele lui Hitler, a susţinut cauza aderării României în şapte monarhii, şi anume Regatul Unit, Luxembourg, Belgia, Olanda, Spania, Norvegia şi Danemarca.
Regele Mihai și Familia Regală au promovat România la curțile monarhilor europeni
În anul 2000, Majestatea Sa a mers de două ori în Statele Unite, o republică, în scopul prezentării virtuţilor României şi a rolului ei geostrategic. Prima oară, la New York, iar a doua oară în octombrie, la San Francisco, unde a susţinut o prelegere la World Affairs Council, a avut întâlniri cu autorităţile locale, oameni politici, mediul economic şi cel social, dar şi vizite la instituţii de cultură precum Hoover Institution.
Regele, având alături ambasadorul și reprezentanții Guvenului țării sale, a lăsat o imagine diferită de cea atribuită, în mod obișnuit, României. Prin întâlnirile directe cu Suveranii europeni, dar şi prin luările de poziţie publice, şi lobby-ul diplomatic pe care Familia Regală a României le-a desfăşurat în monarhiile şi republicile membre ale NATO, ea a adus un aport unic, caracterizat prin prestigiul personal recunoscut, care a deschis uşi şi a sensibilizat factorii de decizie cei mai înalţi, în sensul aderării noastre, irevocabile, la alianţa care apără democraţiile secolului XXI.
Citește și:
Acum 15 ani, steagul ROMÂNIEI era ridicat la NATO. Vezi cum ne laudă acum șeful Alianței!
2 Comments
Pingback:Ce blestem, să dai un regat pe o mârțoagă! - Mediamon.ro
Pingback:Ce blestem, să dai un regat pe o mârțoagă! – România