Dan Tapalagă, despre Augustin Lazăr (2016): “Mediocritatea în acţiune”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE

Odată cu declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, Dan Tapalagă, de la G4media, publicaţie apropiată DNA şi serviciilor, spunea că   ”riscul dezintegrării democrației este iminent” şi că doar preşedintele mai poate face ceva.

În 2016 era de altă părere. Publicistul, fost purtător de cuvânt al Monicăi macovei, la ministerul justiţiei, scria în Hotnews,  că nu e de acord cu nominalizare lui Augustin Lazăr pe funcţia de procuror general al României. Candidatul sustinut de presedintele Iohannis şi baieţii veseli – scria Tapalagă – pare să fi fost Olaru, nu Lazăr.

“Una peste alta, mi se pare trist ca un procuror de formaţie comunistă (a terminat în 81), ajunge şef la Parchetul General în plin proces de reformă şi consolidare instituţională. Profesional, nu s-a remarcat prin mari fapte de arme, tot ce poate trece mai răsunător în CV sunt dosarele recuperării comorilor dacice. Cam puţin, prăfuit şi provincial, fără mare miză. 

Chiar nu s-a găsit nici un magistrat format după ‘90 să ocupe acest post important? De ce a trebuit să cădem atât de mult în trecut? Lazăr pare un fel de Joiţă Tănase combinat cu Tiberu Niţu, adică ceva mediocru şi fără anvergură profesională,” conchidea atunci Tapalagă.

A mai spus că-i recomandă preşedintelui să nu accepte propunerea formulată de Raluca Prună, ministrul justiţiei de atunci. Motivul? O afacere de familie: Lazăr era prieten cu tatăl Codruţei Kovesi.

Acum Tapalagă şi-a revizuit părerile. Nu mai vede “mediocritatea în acţiune”, cum vedea atunci.

Sub drapel doar interesele se schimbă, oamenii sunt la fel.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
A început ultimul sezon din “Urzeala tronurilor.” Vezi ce se va întâmpla!
Cei care nu s-au putut trezi la ora 4 dimineaţa, pot urmări, la ora 20.00, ...