Parlamentul a VOTAT! Germania trebuie să dea 300 de MILIARDE de euro reparații de război!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Grecia va începe o campanie de presiuni diplomatice ca să convingă Germania să-i plătească despăgubiri de război. Parlamentul elen a votat să-i ofere guvernului condus de Alexis Tsipras un mandat în acest sens. Executivul poate folosi orice mijloace legale și diplomatice ca să-și îndeplinească obiectivul, scrie în declarația votată de parlamentari.

Banii pe care Grecia îi vrea de la Berlin reprezintă costurile ocupației naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Este vorba de compensații pentru pagube materiale și pentru distrugerea industriei grecești. De asemenea, sunt incluse și despăgubiri pentru victimele și rudele victimelor crimelor de război. În plus, Atena vrea și rambursarea unui credit pe care Grecia l-a dat forțat Germaniei și returnarea artefactelor arheologice furate. În total, în jur de 300 de miliarde de euro.

„Guvernul grec urmează să adreseze o notă verbală Germaniei, în care va reitera cererile inalienabile care rezultă din invazia și ocupația naziste, dar și din crimele de război ale Germaniei naziste. A cere despăgubiri de războii de la Germania este o datorile istorică și morală pentru noi” a spus Alexis Tsipras în Parlamentul de la Atena.

Tsipras: Cererea despăgubilor de război, o datorie istorică și morală

De asemenea, premierul grec a negat faptul că această cerere are ca scop nu plata despăgubirilor, ci reducerea muntelui de datorii al Greciei. Statul are de dat 350 de miliarde de euro. „Această afirmație respingătoare îi caracterizează pe cei care au făcut-o” a afirmat Tsipras, citat de cotidianul elen Kathimerini.

Germania și Italia au ocupat Grecia în perioada 1941-1944. În acest interval de timp, sate întregi au fost rase de pe fața pământului, zeci de mii de oameni au murit de foame și peste 70.000 de evrei greci au fost duși în lagărele de exterminare.

Germania insistă că acest subiect este închis, deoarece a plătit 115 milioane de mărci Greciei în 1960.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lazăr, o pensionare ca pe roate
Țac-pac: miercuri seară și-a depus cererea, joi Secția de procurori a aprobat-o, iar vineri președintele ...