Episcopul Hușilor: Totalitarismul progresiştilor aruncă la coş credinţa, familia şi cultura

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

În mesajul său de Paște, Episcopul Ignatie al Hușilor atrage atenția asupra a ceea ce el numește a fi un nou fel de totalitarism. Este vorba de totalitarismul progresiștilor, care continuă în secolul XXI ce au făcut nazismul și comunismul în secolul XX. Anume să transforme omul într-o masă de carne, prin ruperea de credință și tradiții.

Astăzi trăim vremurile unui alt fel de totalitarism, mai subtil decât celălalte, dar cu o forţă similară de impunere: este totalitarismul progresiştilor care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţă, familie şi cultură conectată la trecut şi actualizată fidel cu ceea ce conferă demnitate, stabilitate, nu relativism moral şi fluiditate biologică.

Sub masca falsă a toleranţei şi a respectării diversităţii se instaurează lupta drepturilor de grup în defavoarea drepturilor naturale ale persoanei umane.

Prin urmare, totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea, pentru că îl subjugă pe om pieţei nesăbuite a dorinţelor trupului, încarcerându-l în material, fără să aibă perspectiva credinţei ca vedere şi „încredinţare a lucrurilor celor nevăzute”

Este o încercare de reconfigurare a unei noi umanităţi înstrăinate de Dumnezeu.”

Episcopul Hușilor a menționat și care sunt simptomele progresismului global

Chipul lumii de astăzi este marcat de mediocritate ca uzurpare a meritocraţiei, de prostie ca „ticăloşie inteligentă”, de calomnie ca „invenţie credibilă”, de intoleranţă ca „patologie a diversităţii”, de plăcerile păcătoase ca „însuşiri nobile ale omului deplin şi viu deplin”, de minciună ca narcisisim distructiv al destinelor celorlalţi, de bădărănie ca „sinceritate” păcătoasă şi fudulă şi de discreditare a credinţei ca bucurie şi autenticitate a interiorităţii omului.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Viorica Dăncilă: „Lumina Sfântă să ne arate calea care ne uneşte”
„Sărbătorile Pascale ne aduc din nou binecuvântare, încredere şi speranţă, ne apropie mai mult de ...