Dosarul Mineriadei a fost retrimis la procurori. Protest la Parchetul General!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Membri ai Asociației 21 Decembrie au declanșat un protest în fața Parchetului General, după ce magistrații ÎCCJ au decis să restituie dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului. Decizia de miercuri a Judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție poate fi contestată.

„Un dosar incomplet, judecătorul nu are ce să facă, decât să il dea înapoi. Eu nu îl acuz pe Epure de decizia de azi. Eu îl acuz pe Constantin Epure, judecător de Înaltă Curte, că și-a permis să ne țină un an și jumătate în detrimentul acestor oameni care au venit la termene, cu speranță că li se va face dreptate, iar acum aflăm că avem in rechizitoriu bun de aruncat la gunoi. Chiar dacă nu vor face părțile vătămate contestație, cineva se va găsi și vom mai sta. (…) Speranța moare ultima. Trebuie să rămânem cu speranță și sper că domnul procuror general interimar, care a mai salvat un dosar, al Revoluției, sper să salveze un dosar, să îl construiască. A fost construit prost, trebuie construit bine, trimis cu fundament ca să înceapă odată judecarea. Bătaia de joc pentru victime este imensă ca să ții un an și jumătate un dosar care trebuia să stea la Curtea Supremă 2 luni. În 2 luni putea să își facă domnul Epure părerea și să îl retrimită. Nu contest decizia, ci contest termenul nepermis de un an și jumătate în cameră preliminară”, a declarat președintele Asociației, Teodor Mărieș, pentru Stiripesurse.

Odată cu decizia de miercuri au fost anulate și ordinele de punere sub acuzare a inculpaților, dar și toate probele din rechizitoriu. Procurorii militari dispuseseră trimiterea în judecată a 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu. Ei susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
UIMITOAREA forţă a imnului „You’ll Never Walk Alone.” Povestea a 7 decenii de luptă
Anfield a erupt cu doar câteva minute înainte de fluierul de începere a partidei dintre ...