Putin a dezvăluit următorul obiectiv: Kiev este un vechi oraș rusesc

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Vladimir Putin a organizat la Moscova deja tradiționala paradă anuală de Ziua Victoriei sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial. Prin Piața Roșie au defilat mii de soldați și sute de tancuri, rachete mobile, blindate și alte vehicule militare. În tribuna de lângă zidurile roșii ale Kremlinului au stat veterani, generali, oficiali publici și diverși activiști. Alături de Vladimir Putin nu a fost prezent niciun lider mondial, o lovitură pentru ambițiile Rusiei de superputere. Invitat special a fost Nursultan Nazarbaev, proaspăt retras din funcția de președinte al Kazahstanului.

Parada a început la ora 10 punct, ora locală, atunci când au sunat ceasul din turnul Spasskaya. Înainte de defilări, Vladimir Putin a ținut un discurs despre importanța zilei. Firește, nu a menționat nimic de faptul că soldații sovietici erau mitraliați de comisarii NKVD dacă se retrăgeau chiar și un pas. De asemenea, ne garantează că aceeași mentalitate de victorie cu orice preț este și acum în Rusia.

„<Mor dar nu mă predau>. Faptele de arme ale soldaților ruși de astăzi ne arată că acest spirit nu a fost uitat. Acest legământ a fost făcut și de generațiile prezente ale apărătorilor Țării Mamă și este principala garanție a invincibilității și fiabilității armelor rusești”

Apoi, Vladimir Putin a spus ceva ce a dat un fior rece ucrainenilor:

„Victoria a fost asigurată datorită curajului apărătorilor vechilor capitale rusești Kiev și Novgorod, apărătorilor fără frică de la Smolenks, Odesa, Sevastopol și a rezistenței infinite ale locuitorilor din Leningradul asediat.”

Cum ar veni, Kiev oraș rusesc? E drept, Rusia s-a născut la Kiev și s-a creștinat la Kiev.  În prezent, Moscova și Kiev duc o aprigă luptă, deoarece Putin vrea să revendice rădăcinile Rusiei care aparțin de drept capitalei ucrainene.

Președintele rus a bătut un apropo și în această direcție: „Mai multe țări distorsionează în mod intenționat evenimentele din război, își mint cu nerușinare copiii și îmi trădează strămoșii”. Putin a uitat să spună că e politică de stat în Rusia să ascundă colaborareaza cu naziștii din primii doi ani de război și invadarea comună a Poloniei.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CITEȘTE AICI Declarația de la Sibiu, semnată de liderii europeni
Principalul obiectiv al summitului de la Sibiu a fost îndeplinit. A fost semnată așa numita ...