Merkel: SUA, provocare pentru UE! Americanii, băgați la pachet cu Rusia și China

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Angela Merkel a făcut un nou atac la adresa principalului partener economic și de securitate al Europei: SUA. Încă șefa guvernului de la Berlin crede că realitatea de după 1945, din care face parte și relația transatlantică, nu mai este de încredere.

„Nu încape îndoială că Europa trebuie să se repoziţioneze într-o lume schimbată. Vechile certitudini de după război nu se mai aplică”, a afirmat Angela Merkel pentru Süddeutsche Zeitung. 

De asemenea, cancelarul Germaniei a băgat Statele Unite în același grup cu Rusia și China: grupul amenințărilor.

„China, Rusia și USA ne forțează, în repetate rânduri, să găsim politici comune. Este adesea dificil, din cauza intereselor diferite, dar reușim” a completat șefa guvernului de la Berlin. 

De când a venit Donald Trump la Casa Albă, Statele Unite au lansat atac după atac la adresa Germaniei. Și pe bună dreptate. Washingtonul a reproșat Berlinului lipsa de investiții în apărare, implicarea slabă în NATO și afacerile de miliarde de dolari cu Rusia. Toate astea în timp ce nemții se așteaptă ca americanii să apere continentul de ruși.

Wall Street Journal: Germania vrea ca Europa să creadă că dependența de gaz rusesc e bună

Reamintim cititorilor că parteneriatul dintre SUA și Europa este cheia de boltă a renașterii continentului după cel de-al Doilea Război Mondial. Americanii au oferit umbrela de securitate sub care europenii de vest și-au putut reconstrui țările. De asemenea, de la Washington au venit sume uriașe de bani, credite sau ajutoare, folosite pentru refacerea industriei și infrastructurii.

CITEȘTE AICI DESPRE PLANUL MARSHALL, PRIN CARE SUA A FINANȚAT REFACEREA EUROPEI

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UDREA: “Băsescu a făcut greşeala că nu a decapitat SRI, când fratele său a fost arestat”
ELENA UDREA a fost încolţită aseară la “Sinteza zilei” de Şerban Nicolae, Marius Oprea şi ...