Valea Uzului | Reacția maghiarilor: „Nu l-am bătut, doar l-am împins și a căzut”

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Viceprimarul localității Sânmartin, din Harghita, îl contrazice pe George Simion și pe cei doi colegi ai acestuia, care au spus că au fost bătuți de extremiști maghiari. Antal László, care a fost de față, a declarat pentru portalul de limbă maghiară Szekelyhon.ro că cei trei români nu au fost bătuți.

„Unul dintre ei a fost împins, se vede pe înregistrare, dar nu a fost bătut. Nimeni nu a fost rănit, asta a confirmat și ambulanța care a ajuns la fața locului” a spus oficialul din Sânmartin, localitatea care dispută, alături de Dărmănești (jud. Bacău) administrarea Cimitirului Internațional al Eroilor din Valea Uzului. Antal László a mai confirmat că telefoanele mobile ale celor trei au fost confiscate.

Zoltán Bedő, liderul unei mișcări pentru conservarea monumentelor maghiare din Transilvania, a spus că George Simion și cei doi colegi ai lui s-au bătut între ei și au srigat „moarte ungurilor”. Totul ca să câștige capital politic, având în vedere că Simion este candidat independent pentru alegerile europarlamentare, a transmis bărbatul care a fost martor la incident. 

VEZI AICI: https://www.facebook.com/newstandard.news/videos/339762046740107/

Reacția maghiarilor: Românii nu au fost bătuți. Doar au fost împinși

Szekelyhon.ro l-a acuzat pe George Simion că a tulburat liniștea de la cimitirul Valea Uzului. Publicația a menționat că zeci de etnici maghiari au venit în dimineața zilei de vineri, 17 mai, să vopsească crucile soldaților maghiari și să lege panglici în culorile drapelului Ungariei, adică roșu, alb și verde.

Ieri seară, un grup de activiști maghiari au învelit cu celofan negru crucile nou-montate ale eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului. Acțiunea a revoltat opinia publică din România, iar organizațiile ungurești din România s-au grăbit să se delimiteze.

„Consiliul Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc consideră că acoperirea, cu saci negrii, a crucilor amplasate de administrația locală a orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul din Valea Uzului este o provocare și se delimitează atât de acțiune, cât și de persoanele care au comis-o. Avem convingerea că această acțiune a avut ca scop discreditarea comunității maghiare din România și distragerea atenției de la ilegalitățile autorităților locale din Dărmănești.” se arată un comunicat postat pe pagina UDMR. Totuși, în acest text se face apel la înlăturarea crucilor eroilor români, „amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului.”

CITEȘTE AICI PENTRU TENSIUNILE DE LA VALEA UZULUI:

BUDAPESTA a pus gaz pe foc în situația de la cimitirul Valea Uzului

Loading...

3 Comments

  1. Sa.i iei telefonul cu forta inseamna talharie,fapta incriminata de codul penal sa acoperi crucile cu saci negri inseamna profanare de morminte,fapta penala.Sa bruschezi un om se numeste agresiune,fapta penala.Deci cei care au facut acest lucru sunt niste infractori.Va promit ca la primul drum spre Brasov voi merge cu steagul Romaniei din Bacau pana in Brasov.

  2. Steagul României arborat de fiecare mașina ale romanilor adevărați. Si muzica patriotica eventual și fotografiea lu VADIM TUDOR.

  3. Afara cu ei din romania futu-le rasa si copii in gura … 😈😈😈

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Mormintele soldaţilor români, înveliţi cu SACI DE GUNOI
Mormintele soldaților români din Cimitirul din Dărmăneşti (judeţul Bacău) au fost acoperite de saci de ...