Elveția este pe punctul de a refuza un nou tratat cu Uniunea Europeană

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Forțe ale întregului spectru politic din Elveția conturează o opoziție fermă față de semnarea unui nou tratat cu Uniunea Europeană, anunță Reuters. Bruxelles-ul doreşte de un deceniu şi negociază de patru ani semnarea noului tratat, iar preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, insistase ca acordul să fie încheiat până la terminarea mandatului său, pe 31 octombrie.

După câteva luni de consultări cu actorii interni, Guvernul de la Berna trebuie să dea Bruxelles-ului un răspuns luna viitoare, amintește Agerpres. Opoziţia faţă de un asemenea acord este exprimată de partide cu orientări diferite: de la Partidul Poporului Elveţian, formaţiune naţionalistă de dreapta care îl consideră o încălcare inacceptabilă a suveranităţii naţionale, până la Partidul Social-Democrat, de centru stânga, ce respinge relaxarea normelor Elveţiei care protejează salariile foarte mari din această ţară în faţa concurenţei lucrătorilor trans-frontalieri.  

Printr-un referendum desfășurat în 2001, elvețienii au respins aderarea la Uniunea Europeană. Acordul cu UE ar însemna pentru Elveţia să adopte regulile pieţei unice europene şi să acorde cetăţenilor statelor EU stabiliţi în această ţară aceleaşi drepturi pe care ei le au în ţările lor. Elveţia are încheiate cu blocul comunitar 120 de acorduri sectoriale care vor rămâne în vigoare în lipsa unui nou tratat, chiar dacă își vor pierde din însemnătate pe măsură ce sunt revizuite regulile pieţei unice europene. 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea – Terminatorul exportatorilor de BUŞTENI
Unul dintre marii exportatori de lemn brut finanţează o serie de voci ale #rezist cu ...