Veste uriașă pentru românii din jurul granițelor și pentru economia românească

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Un proiect de lege care dă posibilitatea românilor ce trăiesc în jurul ţării să aibă acces la piaţa muncii din România chiar dacă nu au cetăţenie română a fost deja elaborat și va fi pus în practică de urgență. „Cartea verde a românilor de pretutindeni” este întocmită după un model folosit și în alte ţări și va ajuta deopotrivă economia românească și românii din Moldova, Ucraina, Serbia sau Bulgaria.

„Această carte verde nu le va da posibilitatea, ca şi un paşaport, să circule, să iasă din România şi să circule în UE, dar le va crea posibilitatea să muncească în România cu nişte proceduri extrem de simple, beneficiind de toate avantajele muncii din România şi având avantaje şi cei care îi vor angaja pentru că nu mai există bariera limbii, cunosc limba română. Este important şi pentru noi că vorbim totuşi de români care îşi asumă originea română, dar, dintr-un motiv sau altul, nu şi-au luat cetăţenia română şi sper să-i ajutăm cu asta pe toţi cei care au nevoie de forţă de muncă în România”, a anunțat liderul PSD Liviu Dragnea în timpul unei vizite din județul Dolj.

Salariile și oferta de muncă din România sunt net superioare celor din Moldova, Ucraina sau Serbia, state în care trăiesc milioane de români. Măsura survine într-un moment în care marile companii se plâng că găsesc tot mai greu forță de muncă și invocă tot mai frecvent aducerea de muncitori străini, în special asiatici, în România.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Juncker: Naționaliștii sunt proști, își iubesc propriile țări!
A-ți iubi țara a devenit ceva rău, cel puțin din perspectiva actualului șef la Comisiei ...